:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 8
CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 8 (BLU-RAY)
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-11-29
SERIE
Eerder bespraken we de twee dvd-boxen van het achtste seizoen: de eerste box met afleveringen 8.1 tot en met 8.8 en de tweede met de afleveringen 8.9 tot en met 8.17. Een heel wat korter seizoen dus dan gewoonlijk, want in normale omstandigheden bestaat een CSI-seizoen uit 24 afleveringen. Na een score van 7,5 op 10 voor het eerste seizoensdeel en een score van 8,5 op 10 voor het tweede deel lijkt het ons niet meer dan logisch om deze volledig box een 8 op 10 te geven.

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 17 afleveringen:

Disk 1:
8.1. Dead Doll
Sara wordt het slachtoffer van de miniature killer Natalie. Die wil wraak nemen op Grissom omdat hij er in haar ogen voor gezorgd heeft dat haar adoptievader zelfmoord wilde plegen. Als de CSI'ers een miniatuur vinden van hun collega onder een autowrak in de woestijn, kunnen ze niet anders dan snel beginnen tev zoeken. (opgelet: dit is het vervolg op aflevering 7.24. Living doll)
 
8.2. A La Cart
Grissom weigert antwoord te geven op vragen over zijn relatie met Sara. In plaats daarvan wil hij zich richten op de mysterieuze dood van een go-cartracer wiens hoofd wordt gevonden op de lokale snelweg. Catherine buigt zich over de moord in een hip restaurant waar het eten in een totale duisternis wordt geserveerd.
 
8.3. Go To Hell
Het team van CSI treft het gezin Macalinos dood aan in het Rancho Center Motel. De oudste dochter Amy wordt vermist. De twaalfjarige zou bezeten zijn door de duivel...

8.4. The Case Of The Cross-Dressing Carp
Het CSI-team vindt het levenloze lichaam van een jongeman bungelend in een boom. Inspectie van het lichaam wijst uit dat het kenmerken vertoont van een vrouwenlichaam. Op de bouwplaats van een nieuw casino vinden de CSI'ers overblijfselen van een man.

8.5. The Chick Chop Flick Shop
De horrorfilmwereld verliest één van zijn kopstukken als “scream queen” Weatherly Adams na een nacht filmen dood op de set wordt aangetroffen. Als acteur Dickie Jones ook dood gevonden wordt in de studio, lijkt een horrorfilm realiteit te worden.
 
8.6. Who & What
Grissom en zijn team onderzoeken de dood van een jongen en een vrouw in een huis is Las Vegas. Ze krijgen daarbij de hulp van FBI-agent Jack Malone uit New York. Het vermoeden bestaat namelijk dat deze zaak verband houdt met de kidnapping van een jongen in de Big Appel zes jaar geleden.

Disk 2:
8.7. Goodbye & Good Luck
Een jong meisje is uit haar slaapkamerraam geduwd. Als er een verband wordt gelegd met een zaak uit het verleden, grijpt Sara de kans om ervoor te zorgen dat degene die zij verdenkt wordt opgepakt. Door de zaak gaat Sara ook haar eigen verleden overdenken...

8.8. You Kill Me
Hodges is bezig met het ontwikkelen van een bordspel. Hij betrekt de “lab rats” van CSI erbij door allerlei hypothetische situaties en moordzaken te bedenken die zij dan moeten oplossen.
 
8.9. Cockroaches
Warricks toenemende drugsgebruik krijgt steeds meer invloed op zijn werk. Grissom heeft het in de gaten en probeert zijn collega op het rechte pad te houden. Als Warrick na een wilde escapade een lijk in zijn auto vindt, wordt hij zelf de hoofdverdachte in een moordzaak waarbij de maffia is betrokken.

8.10.   Lying Down With Dogs
Een dakloze man draait op voor de moord op nachtclubdanseres Candy. Warrick denkt te weten wie haar dood echt op zijn geweten heeft. De andere CSI'ers duiken ondertussen in de wereld van illegale hondengevechten.
 
8.11. Bull
Tijdens de jaarlijkse rodeoshow komt de succesvolle cowboy Cody Latshaw om het leven. Het blijft echter niet bij dit sterfgeval: vlak erna komen ook Cody's ex en haar pooier om het leven.

8.12. Grissom's Divine Comedy
Grissom en zijn team worden geveld door de griep. DA Maddie Klein wil echter dat Grissom onderzoek doet in de zaak tegen de Las Tierras, een zeer gevaarlijke gang in Las Vegas. Grissom zit er niet op te wachten om de zeer risicovolle klus te klaren, maar Maddie houdt vol. 

Disk 3:
8.13. A Thousand Days On Earth
De CSI'ers vinden het lichaam van een driejarige meisje in een doos achter een club. In hun zoektocht naar de moordenaar van het meisje moeten de detectives iedereen nagaan die de doos in handen heeft gehad. Ze komen twee verdachten op het spoor en achterhalen uiteindelijk de even schokkende als triest waarheid.
 
8.14. Drop's Out
Een blonde vrouw wordt doodgeschoten in een darkroom. Als Grissom en Nick op de plaats delict aankomen, constateren ze dat het slachtoffer is doorboord met twee kogels. Drops wordt uit de gevangenis gehaald om hen te helpen bij het oplossen van de zaak. Ze moeten echter opschieten, want er blijft slechts 24 uur voordat hij weer naar de gevangenis moet.

8.15. The Theory Of Everything
Grissom en zijn team ondervragen een verdachte dier er vervolgens vandoor gaat. Als hij weer wordt gegrepen door een agent, explodeert hij en gaat op in vlammen. 

8.16. Two And A Half Deaths
Het team komt terecht in de wereld van Hollywood als ze te maken krijgen met de dood van een populaire actrice tijdens een opname in Las Vegas. De hele staf van de serie wordt verdacht, zowel de acteurs als schrijvers.
 
8.17. For Gedda
Warrick wordt ervan beschuldigd de beruchte gangster Lou Gedda te hebben omgebracht. Zijn collega's doen er alles aan om hem vrij te pleiten. Sherrif McKeen is echter klaar om Warrick aan de schandpaal te nagelen, maar dan doen Grissom en zijn team een ontdekking...
 
BEELD EN GELUID
Beste lezers, we zijn onder de indruk van deze release. Na honderden afleveringen van CSI, CSI Miami en CSI New York  was het toch nog even “verschieten” hoe goed CSI wel oogt en klinkt op Blu-ray. De hoes maakt melding van een transfer in het 1.85.1-formaat, maar het lijkt ons gewoon 1.78.1 te zijn zoals bij de dvd's. Het beeld in 1080p is strak en scherp met een zeer degelijk contrast en zwartniveau. We hadden ons er nog niet zo snel aan verwacht voor een tv-serie, maar we krijgen al een puike 7.1 DTS-HD track voorgezet. Ook hier weet Indies met deze release meer dan puik te presteren.
 
EXTRA'S
Op de BD-livemogelijkheid na (en dat blijft toch grotendeels een scheet in een fles) krijgen we dezelfde extra's als op de dvd-release:

Op disk 1 vinden we de crossover aflevering met Without A Trace – Where And Why
Op het tweede schijfje krijgen we commentaar bij afleveringen 8.8. You Kill Me (door producent Naren Shankar en de acteurs Wallace Langham, Liz Vassey, Archie Kao, Sheeri Rappaport en David Berman) en 8.9. Cockroaches door regisseur William Friedkin, hoofdrolspeler William Petersen en co-producer Dustin Abraham.

Disk drie opent met de featurette So long Sara Sidle (15 minuten), een terugblik en meer info over het verdwijnen van Sara. In William Friedkin – A different take (9.20 minuten) heeft de regisseur het over de regie van aflevering 8.9. Cockroaches. De featurette While the cast's away, the rats will play (13.40) gaat dieper in op de aflevering You kill me. De deleted scene Catherine Investigates stelt weinig voor. De featurette Shot in the dark (9 minuten) belicht de visuele kant van de serie. In Tod: A bug's life (21.20 minuten) komen we heel wat meer te weten over de forensische entomologie. Disk drie sluit af met What happened in Vegas (21 minuten), een mooie terugblik op het achtste seizoen.
 
CONCLUSIE
We durven niet beweren dat degenen die de dvd's reeds in huis haalden onmiddellijk naar de winkel moet rennen om de Blu-rays aan te schaffen, maar voor wat de toekomst betreft lijkt ons de keuze meer dan duidelijk. De vaak kleine meerprijs die ervoor gevraagd wordt (mits u uiteraard een beetje uit uw doppen kijkt en niet gelijk waar uw aankopen doet) maakt de keuze voor Blu-ray de enige juiste, want de beeld- en geluidskwaliteit zijn toch wel een openbaring.coverStudio: Indies Home Entertainment

Regie: Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Alec Smight, Danny Cannon
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, George Eads, Jorja Fox Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda, Louise Lombard

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
780 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD 7.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Featurette
• Cross-over aflevering
• Commentaar

Andere recente releases van deze maatschappij