:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BIG LOVE - SEIZOEN 1
BIG LOVE - SEIZOEN 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-02-22
SERIE
Bill Henrickson (Bill Paxton) is een praktiserend polygamist die samen met zijn drie vrouwen en zeven kinderen in een buitenwijk van Salt Lake City woont. Alsof Bill als eigenaar van Home Plus, een keten doe-het-zelfzaken, zijn handen nog niet meer dan vol heeft, moet hij ook nog eens proberen zijn huishouden(s) in goede banen te leiden. Barb (Jeanne Tripplehorn), Nicki (Chloë Sevigny), Margene (Ginnifer Goodwin) en de zeven kinderen wonen in drie naast elkaar gelegen huizen. Emotionele, romantische en financiële behoeften... het houdt niet op. Om de zaken nog ingewikkelder te maken worden Bill's ouders, Frank (Bruce Dern) en Lois (Grace Zabriskie), die in een polygame gemeenschap op het platteland van Utah wonen, getroffen door de ene crisis na de andere. Nog de meeste problemen krijgt Bill door toedoen van Roman (Henry Dean Stanton), één van zijn schoonvaders en de profeet van de polygame gemeenschap waar zijn ouders wonen. Probeer op die manier maar over te komen als een normaal gezin en de polygamie voor de buitenwereld verborgen te houden....

Toen Big Love enkele maanden geleden te zien was op Canvas werd hier spijtig en bizar genoeg relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven in de pers. Big Love is dan wel geen serie die de grote massa kan aanspreken (stijl Lost of Prison Break) maar we verwachten toch wel dat op zijn minst de zogenaamde kwaliteitspers een serie als Big Love zou ondersteunen of in de schijnwerper plaatsen. Ondanks het ontbreken van echte spanning of een stevige rode draad (behalve de strijd tussen Bill en Roman) is Big Love een verrassend verslavende serie die ingrediënten uit het soapgenre weet te mixen met een snuifje Desperate Housewives, zonder ook maar één moment een goedkoop doorslagje van deze laatste serie te zijn. De polygamie wordt zonder sensatiezucht benaderd maar toch zullen bepaalde bizarre gewoonten van de Henrickson's of surrealistische situaties waarmee ze geconfronteerd worden de kijker zeker aan het lachen brengen. Het zorgt in ieder geval voor een quasi perfecte mix tussen luchthartigheid, humor en drama. Het meest van al werden we bij Big Love echter gecharmeerd door de uitmuntende casting en dito acteerprestaties. Big Love is het zoveelste bewijs dat filmsterren een terugkeer naar het kleine scherm niet meer zien als een schande. We krijgen dan ook een cast om u tegen te zeggen: Bill Paxton (Twister, A Simple Plan, Titanic), Jeanne Tripplehorn (Mickey Blue Eyes, The Firm), Chloë Sevigny (The Brown Bunny, Boys Don't Cry), Ginnifer Goodwin (Walk The Line, Mona Lisa Smile), Bruce Dern (Black Sunday, The Great Gatsby), Grace Zabriskie (Twin Peaks, The Grudge) en Matt Ross (The Aviator) Uitblinker van de cast is echter Harry Dean Stanton (Repo Man, Escape From New York, Inland Empire) die als Roman één van de meest creepy en overtuigende bad guys van de laatste jaren neerzet.

Als we één "verwijt" hebben voor Big Love, en een pak van die andere top tv-series van het moment, dan wel dat ze ervoor zorgen dat wij minder en minder (recente) films bekijken. Vergelijk maar eens de kwaliteit van het bioscoopaanbod van de voorbije jaren met de kwaliteit van series als The Wire, Boomtown, The Sopranos, Dexter of deze Big Love, de keuze is erg snel gemaakt.

AFLEVERINGEN
We krijgen verdeeld over 5 dvds de volgende 12 afleveringen:

1.1. Pilot
Terwijl Bill zich probeert te concentreren op de opening van een nieuwe Home Plus krijgt hij slecht nieuws te verwerken over de gezondheid van Frank, zijn vader.

1.2. Viagra Blue
Barb en Nicki zijn geschandaliseerd als de kinderen getuige zijn van een luidruchtige vrijpartij tussen Bill en Margene. Roman vraagt Frank om Bill een boodschap over te brengen.

1.3. Home
Nicki wil een extravagant verjaardagsfeestje voor Wayne's verjaardag organiseren in een hotel. Bill installeert een veiligheidsperimeter rondom te huizen teneinde Roman en zijn trawanten buiten te houden. Home Plus krijgt een ongewenste bezoeker over de vloer.

1.4. Eclipse
Ben en Bill gaan samen op een jachttrip. Barb probeert voltijds aan de slag te gaan als leerkracht. Shopaholic Nicki begint te beseffen dat er geen uitweg is voor haar schuldenberg. Bill zoekt naar antwoorden op een verwarrende droom.

1.5. Affair
Nicki verdenkt Bill van een affaire en plannen voor een vierde vrouw. Margie voelt zich alleen in haar grote huis en sluit daarom vriendschap met Pam, de nieuwe overbuurvrouw. Bill en Don proberen belastende informatie over Roman te vinden. Ben worstelt met zijn ontluikende seksualiteit.

1.6. Roberta's funeral
Bill woont de begrafenis van Roberta, Frank's eerste vrouw, bij in Juniper Creek. Hij doet er Roman een voorstel voor een regeling. Barb en Nicki bevinden zich in een netelige situatie wanneer Nicki in Home Plus tegengehouden wordt met geannuleerde kredietkaarten.

1.7. Eviction
Bill overweegt een dure advertentiecampagne voor Home Plus te lanceren. Barb ontdekt Nicki's geheim. Margie laat zich door Pam overtuigen om mee te gaan naar de kerk. Roman geeft de Herickson's zijn antwoord op het voorstel van Bill.

1.8. Easter
De ruzie tussen Bill en Roman mondt uit in een rechtszaak een aantal ongewenste gasten voor Bill's huizen.

1.9. A Barbecue For Betty
Bill wil een feestje organiseren te ere van Don's plannen om een vierde vrouw te nemen maar de schulden van Nicki wegen zwaar op zijn gemoed. Chad, een vriend van Pam probeert Margie te versieren, Margie van haar kant is echter volledig gefocust op een stemming die werd gehouden voor haar toetreding tot de familie.

1.10. The Baptism
De Henrickson's maken plannen voor de doop van Teenie. Bill probeert te infiltreren in de UEB Priesthood council van Roman.

1.11. Where There's
Barb, Nicki en Margene piekeren over wat er met de kinderen moet gebeuren indien één van hen komt te overlijden. Barb krijgt een nominatie voor de Mother of the year award. Bill wordt gevraagd toe te treden tot een invloedrijke groep. Rhonda kan van het "gewone" tienerleven proeven wanneer ze enkele dagen kan doorbrengen met Sarah en haar vriendin Heather.

1.12. The Ceremony
Tot verrassing van Roman wonen Bill en Joey de vergadering van de UEB bij. Hun overwinning is echter van korte duur als vernemen wat Wanda heeft uitgespookt. Rhonda gebruikt een acteercompetitie om Juniper Creek te verlaten maar als snel moet ze ondervinden dat Roman haar niet zomaar laat begaan. Barb staat in de schijnwerpers als genomineerde voor de Mother of the year prij. Wat een feest moest worden loopt echter heel erg verkeerd...

BEELD EN GELUID
Net zoals bij alle Warner / HBO releases krijgen we ook nu weer een erg puike beeld- en geluidskwaliteit. Het beeld oogt haarscherp en sprankelend met een erg goed zwartniveau en contrast. Ook over de Engelstalige Dolby Digital 5.1 track kunnen we enkel tevreden zijn. De dialogen klinken glashelder en de bij momenten prachtige muziek komt uitstekend tot haar recht.

EXTRA'S
Kopers van de HBO tv-boxen weten onderhand dat er niet veel te verwachten valt op het gebied van extra's. Ook nu weer is de oogst bijzonder mager te noemen. We krijgen enkel twee leuke maar niet bijster informatieve commentaartracks bij aflevering 4, Eclipse (door Bill Paxton en Jeanne Tripplehorn) en aflevering 12, The Ceremony (door Jeanne Tripplehorn, Chloë Sevigny en Ginnifer Goodwin) en de korte featurette Big Love: A balancing act on ice waarin we wat informatie krijgen over het opnemen van de begincredits.

CONCLUSIE
De zoveelste topserie uit de HBO-stal. Big Love is heel wat lichter dan series als The Wire of Deadwood maar niettemin een grote aanrader, deze Big Love dvd-release missen zou dan ook een big mistake zijn!


cover
Studio: Warner

Regie: Rodrigo Garcia, Charles McDougall, Michael Spiller, Alan Taylor, Mary Harron, Steve Shill, Julian Farino, Michael Lehmann, Alan Poul
Met: Bill Paxton, Jeanne Tripplehorn, ChloŽ Sevigny, Ginnifer Goodwin, Bruce Dern, Grace Zabriskie, Harry Dean Stanton, Matt Ross

Film:
8,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
614 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321906110376


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Roemeens, Engels CC
Extra's:
• 2 audiocommentaren
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij