:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GEERT HOSTE 15 - HOUDT WOORD
GEERT HOSTE 15 - HOUDT WOORD
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2008-01-30
OPTREDEN
Geert Hoste Houdt Woord is in vijftien jaar de eerste show die niet in de Arenberg-schouwburg in Antwerpen is opgenomen, maar in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Een bespreking neerpennen van een Geert Hoste-show is noodgedwongen altijd een beetje in herhaling vallen, want de man brengt nu al ettelijke jaren ongeveer hetzelfde nummertje: vooral lachen met de policiti en het koningshuis, alles wat zichzelf van ver of dichtbij een Bekende Vlaming noemt, en helaas, de laatste jaren wordt de rest van het programma iets te vaak opgevuld met niet al te fijnzinnige humor die haaks staat op de rest van Hostes anders toch wel spitse repertoire. Na de schaamhaar-grappen in Geert Hoste Staat Verder volgt ditmaal een niet verwaarloosbaar stukje over het laten optrekken van bepaalde onderdelen van de vrouwelijke mechaniek.

"Ge moet het in het buitenland niet proberen na te vertellen, ze zouden U niet geloven." Wat moet je inderdaad anders denken van een cultuurminister die zich in een derderangs reality-soap voor de intellectueel iets minder uitgedaagde kijker laat verleiden tot koekjes te eten gemaakt van zijn eigen urine? Pijnlijker is dat de organisatoren van Geert Hoste Houdt Woord gepoogd hebben om zo veel mogelijk slachtoffers uit Hostes conférence daadwerkelijk in het publiek te laten zitten, wat soms (on)bedoeld als gevolg heeft dat de persoon in kwestie in elkaar kruipt van schaamte. Er zijn er natuurlijk ook, zoals een welbepaalde tv-kok, die essentieel zichzelf zit uit te lachen en daarbij zit te schudden als een spastische gorilla met acute diarree, maar waarschijnlijk niet doorheeft dat hij essentieel zichzelf aan het uitlachen is.

Andere cabaretiers in ons land proberen ofwel Hoste te kopiëren (Coppens!) maar missen compleet de finesse, anderen dan weer gooien het over een hele andere richting en vinden het leuk om hun avondvullend programma in te kleden met het scatologisch woordenboek van een gemiddelde vierjarige. Alhoewel Geert Hoste de laatste twee jaar al in sommige sketches gevaarlijk dicht die richting begint uit te glijden, staat zijn constructue vooralsnog redelijkstabiel. Nu nog even misschien die laatste kronkeltjes eruit en bijvoorbeeld een woordje over de buitenlandse politiek in het debat werpen. Dit jaar heeft Geert Hoste niet één maal de president van de Verenigde Staten op de hak genomen, en da's een gemist schot voor open doel. Geert, de Vlamingen zijn heus niet zo lomp dat ze ander buitenlands nieuws dan uit Wallonië niet zouden begrijpen. Misschien volgend jaar toch even iets meer de Time openslaan en wat minder Het Laatste Nieuws?

BEELD EN GELUID
Een simpele zaalregistratie als deze show vergt niet meer dan een statisch beeld, waarvan de verhouding, in dit geval 1.78:1, eigenlijk niet echt terzake doet. De dialogen zijn goed beluisterbaar en dat is uiteindelijk het enige wat telt.

EXTRA'S
Zoals gewoonlijk mag U al blij zijn dat dit schijfje in de juiste richting draait.
 
CONCLUSIE 
Geert Hoste Houdt Woord is een aardige conference, die het echter niet kan halen bij het materiaal dat de man pakweg vijf jaar geleden bracht. Van die periode hebt U overigens nog een bespreking te goed.cover
Studio: TV1

Regie: geen
Met: Geert Hoste

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
0

Genre:
Cabaret

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
AL

Speelduur:
131 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5425001820245


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround Stereo 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij