:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GEERT HOSTE 17 - BESLIST
GEERT HOSTE 17 - BESLIST
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-04-14
OPTREDEN
Mensen die maar één keer per jaar op hetzelfde restaurant gaan, nemen ook gewoonlijk hetzelfde van de menukaart. En alhoewel er aan het recept jaar na jaar niets verandert, kan het best lekker zijn, alhoewel je precies al op voorhand de ingrediënten kan ontleden die je op je bord voorgeschoteld gaat krijgen. Zo is het ook een beetje met de eindejaarsconférences van Geert Hoste. Niet iedereen kan zijn humor even zeer waarderen, en, toegegeven, met recepten als het intellectueel verrijkende niveau van de koninklijke familie, de sexy uitstraling van onze eerste minister en de flamboyance van de nationale voetbalploeg, is het elk haar een beetje van hetzelfde. Hoste kan het zich met de verkoop van dvd's permitteren om minder zaalshows te moeten verzetten dan vroeger.

Ook Geert Hoste Regeert is opgenomen in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, waarbij enkele van zijn vaste doelwitten, zoals Kris Peeters en Bert Anciaux, alsook cultuurminister Joke Schauvliege fysiek in de zaal aanwezig zijn en mogen rekenen op nog eens een extra trap onder hun kont. Wat een beetje spijtig is, is dat de finesse er bij Hoste een beetje af is, en hij vaak zijn nummertje moet ophangen aan fysieke gebreken van zijn slachtoffers en dat zijn humor af en toe een beetje platte trekjes begint te vertonen. Het is soms allemaal wat vergezocht. Uit andere onderwerpen en publieke personen die dan weer wél verdienen om aan de publieke schandpaal genageld te worden, zoals Kimberley Vlaeminck (het meisje dat de wereldpers haalde toen ze in slaap viel in een tattoo-shop en weer wakker werd met haar gezicht vol sterretjes), kan Hoste niet het maximale halen.

Geert Hoste Regeert
is met andere woorden niet de sterkste show van 's lands bekendste politiek cabaretier. In een jaar waarin politici elkaar met de ellebogen verdrongen om samen met een babyolifantje op de foto te mogen, waarin een Vlaming werd heiligverklaard en er voorwaar verkiezingen waren zijn er allicht toch betere dingen om te viseren dan het seutengehalte van de CD&V-vrouwen of de non-existente uitstraling van Herman Van Rompuy. Weet u bijvoorbeeld wat slimmen is? Wil u het wel weten? Dat elke show volgens de perscommentaren op de hoes wordt bestempeld als de beste totnogtoe is ook maar een kruik die zo lang te water gaat tot ze breekt.

BEELD EN GELUID

D'r valt zoals gewoonlijk niet veel kwalitatief vóór noch tegen iets te pleiten wanneer we een dvd van Geert Hoste moeten bespreken qua beeld en geluid. De 2.0-opname is meer dan voldoende voor wat we ons ook zouden kunnen inbeelden dat Hoste op het podium doet, de beeldkwaliteit is redelijk oke, maar d'r durven al eens scherpe kantjes afgevijld zijn in afstandsshots.

EXTRA'S

Niks. Zero. Bros. Nougabollen.

CONCLUSIE
Dit is niet echt de beste zaalshow van Geert Hoste; er zit voorwaar sleet op zijn formule. cover
Studio: TV1

Regie: Johan Verstuyft
Met: Geert Hoste

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
0

Genre:
Cabaret

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
AL

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5425001820276


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij