:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GEERT HOSTE 19 - KOOKT
GEERT HOSTE 19 - KOOKT
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2012-01-27
OPTREDEN
Is het een politiek slecht jaar geweest of wat? Geert Hoste's politieke eindejaarsconférènce is dit jaar alleszins niet zo scherp getand als vorige jaren. Toegegeven, de regeringsvorming heeft een heel jaar op haar gat gelegen, maar zoiets zou voor iemand als Hoste eerder munitie moeten zijn dan een gebrek, zeker als de helft van de nieuwbakken excellenties in de zaal zelf zit te ginnegappen bij de ongein die Hoste presenteert. Het blijft echter een beetje bij het sporadische grapje over de Nederlandsonkunde van onze eerste minister, en vooral wordt naar verhouding het Belgisch vorstenhuis gespaard, wat vreemd is gezien de potsierlijke woedeaanval die Albert De Bever op de nationale feestdag deed saliveren van woede. Hoste heeft echter in de loop van het jaar aangegeven dat hij zelf vindt dat er na twintig jaar sleet is aan het komen op zijn formule. Het aantal zaalshows dat de man nog pleegt te geven is drastisch in aantal teruggebracht, alhoewel de ticketverkoop gewoonlijk loopt als een trein.

 


Inspiratie was er nochtans genoeg: de overspelige strapatsen van Steve Stevaert, de nymfomane burgemeester van Aalst die koos voor een nummertje openbare seks op een Spaanse toren en het sociaal onderzoek om te zien of de onderbroeken van Siegfried Bracke wel keurig in het laatje lagen waar ze thuishoorden. De fijne, rake observaties zijn echter een beetje weg, want het niveau zakt soms wel tot dat van voornoemde onderbroek, wat niet echt een gunstige evolutie is (met alle respect voor Bracke uiteraard). Geerts taalvaardigheid lijdt eronder, want in het item over Steve Stevaert had hij het voortdurend over "zijn hoer", waar hij vroeger wel met één of ander verbloemend eufemisme op de proppen was gekomen. Hoste probeert dan nog als rode draad in zijn show het overaanbod aan kookprogramma's aan te klagen, en dit terwijl er best wel ergerlijke tendensen op het kleine scherm te beschouwen waren, zoals de uitroeiing van de belspelletjes, waar hij met geen woord over heeft gerept. Aan de andere kant zullen niet-liefhebbers van sport in het algemeen en wielrennen in het algemeen zich waarschijnlijk een paar minuten te pletter vervelen wanneer Hoste allerlei anekdotes aanhaalt uit buiten het wielermilieu volslagen onbekende gebeurtenissen, uitgesproken door al even minder gekende personages. Waar de vorige shows nog best te begrijpen waren door iemand die gewoon de journaals volgde, of door iemand die ooit al eens naar de hulpdiensten van Belgacom heeft moeten bellen, steekt hij zijn angeltjes ditmaal uit naar enkele minder bekende slachtoffers, alsof de gewone "opgebruikt" zijn. Na de vorige show Vulkaan, waarin hij nog tenmidden van al die comedy een beresterk statement maakte wat er volgens hem met pedofiele bedienaars van de eredienst diende te gebeuren, is deze show meer een aaneenschakeling van vrijblijvend geneuzel. Wat ook opvallend is is dat het traditionele bisnummertje achterwege blijft, alsof Hostes inspiratie dit jaar volledig op was. Het geheel is nog best bekijkbaar maar Hoste zou toch zich dringend eens moeten herbronnen.

BEELD EN GELUID

Het beeld is matig maar voldoet ruimschoots voor een statische opname van een zaalshow waarbij de voornaamste gimmick is dat iemand zonder atrributen alleen wat rare smoelen komt trekken en een paar (té ?) intelligente moppen komt vertellen. Om dezelfde reden is de geluidskwaliteit in 2.0 meer dan voldoende, alhoewel het idee van mee de ambiance van de zaal te beleven, faalt.

EXTRA'S
Deze disk heeft niet eens een menu.

CONCLUSIE

Het wisselt wat af: Geert Hoste Beslist was mak, Geert Hoste Vulkaan was spetterend, en deze Geert Hoste Kookt van vorig jaar is nauwelijks lauw geworden. Als Hoste de soep volgend jaar warmer wil opdienen, zal hij moeten investeren in beter keukenmateriaal.cover
Studio: TV1

Regie: geen
Met: Geert Hoste

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
0

Genre:
Cabaret

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
AL

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
541366071588101


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij