:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BIG LOVE - SEIZOEN 2
BIG LOVE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-04-29
SERIE
[spoilers]Bill Henrickson (Bill Paxton) en zijn drie vrouwen proberen langzaam weer op te krabbelen na de ontmaskering van Bills eerste vrouw Barb (Jeanne Tripplehorn) tijdens de Beehive Mother of the year-ceremony. Nicki (Chloë Sevigny) ontdekt dat haar vader Roman Grant (Harry Dean Stanton) hen verraden heeft. Margene, vrouw nummer drie, brengt de familie in moeilijkheden door te proberen een vierde echtgenote binnen te halen. Al deze huiselijke drama's spelen zich af tegen de achtergrond van Bills nieuwe zakenplannen die hem in conflict brengen met Roman Grant en een aantal bijzonder onfrisse tegenstanders uit onverwachte hoek....[/spoilers]

Wie een tijdje geleden onze bespreking las voor het  eerste seizoen van Big Love herinnert zich misschien nog ons enthousiasme over deze HBO-serie. Wij waren ondermeer te spreken over de luchthartigheid, de humor en het drama die Big Love toch wel verrassend verslavend maakten. Jammer genoeg zijn wij om diverse redenen iets minder enthousiast over dit tweede seizoen. Quasi gelijktijdig met het tweede seizoen van Big Love begon ondergetekende ook aan het werkelijk fantastische eerste seizoen van Rescue Me. Terwijl ik moeite had om mezelf te beperken tot 3 of 4 opeenvolgende afleveringen van Rescue Me moest ik mezelf soms verplichten om 2 of meer afleveringen van Big Love te bekijken (kwestie van deze bespreking binnen een redelijke termijn online te plaatsen) Het ontbreken van echte spanning of een stevige rode draad, zoals wevertelden in de bespreking van seizoen 1, stoorde ons duidelijk meer in dit tweede seizoen. Door de karige spanning en actie gaat Big Love, zeker met zijn overdaad aan huiselijke taferelen, geregeld op een soap lijken. Als u het ons vraagt geen ideale ontwikkeling. Het grootse probleem situeert zich ditmaal echter bij de personages. Hoofdpersonage Bill Hendrickson valt uiteindelijk toch wel heel licht uit in vergelijking met memorabele figuren als Tony Soprano (The Sopranos), Al Swearengen (Deadwood), Vic Mackey (The Shield) of Tommy Gavin (Rescue Me). Diverse personages zijn bij momenten "so far out" dat ze niet alleen irritant maar ook karikaturaal dreigen te worden. Aan de ene kant heb je de personages die irritant sullig zijn (Sarah en Ben zouden we als "losers" durven omschrijven) of irritant kwaadaardig (Roman, Nicolette, Alby, Frank) zonder dat ze eigenlijk echt kunnen overtuigen. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar gelukkig weten de acteurs ondanks de beperkingen van hun personages wederom goeie acteerprestaties neer te zetten. Is dit tweede seizoen van Big Love dan slecht te noemen? Zeker niet, maar wij hopen toch dat het derde seizoen meer spanning en/of drama in petto heeft.

AFLEVERINGEN
We krijgen verdeeld over 4 dvd's de volgende 12 afleveringen:

Disk 1:
2.1. Damage Control
Bill probeert weer op te krabbelen nadat zijn gezinsleven op straat is komen te liggen, Barb trekt zich terug in haar eigen wereld. Roman legt Joey het vuur aan de schenen...

2.2. The Writing On The Wall
Problemen met een reclamebord zetten Bill nog eens aan het denken over de reclamecampagne van Home Plus. De moeilijkheden zorgen ervoor dat iedereen in het gezin Nicki's trouwdag vergeet.

2.3. Reunion
Bill probeert de gemeenteraad tegen Roman te laten stemmen. Barb spreekt Margene aan op haar relatie met Ben die overweegt om zijn leven drastisch te veranderen.

Disk 2:
2.4. Rock And A Hard Place
Bill heeft een nieuwe polygamievriendelijke zaak op het oog. Rhonda bemoeilijkt Nicki's betrokkenheid bij Joey's zaak.

2.5. Vision Thing
Bill heeft een romantische ontmoeting. Nicki maakt zich zorgen over de lessen die Wayne krijgt op school. Bill neemt contact op met oom Eddie voor een lening.

2.6. Dating Game
Margene sluit vriendschap met Bills potentiële vierde echtgenote...

Disk 3:
2.7. Good Guys And Bad Games
De moeder van Margene komt bij de Hendricksons op bezoek. Romans rivalen dwingen Bill tot een gevaarlijk spel.

2.8. Kingdom Come
Bill stelt zijn vrouwen een schema voor waardoor hij een dag per week zonder vrouw kan doorbrengen. Door toedoen van Bill wil Roman wraak nemen op de Greenes.

2.9. Circle The Wagons
Margene blijkt een doorslaggevende stem te hebben in verband met Webber gaming. Louis zoekt toenadering tot Bill.

Disk 4:
2.10. The Happiest Girl
Margene vergezelt Bill naar een conferentie terwijl Nicki een feestje geeft. Rhonda gebruikt chantage om haar zin te krijgen.

2.11. Take Me As I Am
Bill tracht met Alby te onderhandelen. Barb zoekt toenadering tot haar moeder die opnieuw in het huwelijk treedt. Buurvrouw Pam brengt Margene in een moeilijk parket...

2.12. Oh Pioneers
De wereld van de Hendricksons wordt op zijn kop gezet wanneer een wel heel onverwachte gast opduikt aan de vooravond van Pioneer Week.

BEELD EN GELUID
Net als bij het eerste seizoen vergast Warner ons op een erg puike beeld- en geluidskwaliteit. Het beeld oogt haarscherp en sprankelend met een erg goed zwartniveau en contrast. Ook over de Engelstalige Dolby Digital 5.1-track kunnen we enkel tevreden zijn. De dialogen klinken glashelder en de bij momenten prachtige muziek komt uitstekend tot haar recht.

EXTRA'S
We moeten het stellen met 3 weinig interessante prequels die samen nog geen 12 minuten duren:
Post Partum (4.27 minuten) speelt zich af 5 jaar voor het begin van seizoen 1
Meet The Babysitter (3.47 minuten) 3 jaar voor het begin van seizoen 1
Moving Day (2.54 minuten) speelt zich af 1 jaar voor aanvang van serie 1)

CONCLUSIE
In vergelijking met het eerste seizoen werd ditmaal een stapje achteruit gezet, jammer!


cover
Studio: Warner

Regie: Daniel Minahan, Alan Poul, Jim Mckay, Tom Vaughan, Daniel Attias, Michael Lehman
Met: Bill Paxton, Jeanne Tripplehorn, ChloŽ Sevigny, Ginnifer Goodwin, Bruce Dern, Grace Zabriskie, Harry Dean Stanton, Matt Ross

Film:
7/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
640 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321906173401


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Engels CC
Extra's:
• 3 prequels

Andere recente releases van deze maatschappij