:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BESTE UIT CHRIS EN CO, HET - DEEL 3
BESTE UIT CHRIS EN CO, HET - DEEL 3
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2009-04-28
REEKS
Na deel 1 en deel 2 is dit alweer de derde box met een collectie filmpjes uit het oeuvre van de imitatiekomiek Chris Van Den Durpel. Wat dat oeuvre dan wel precies inhoudt kon u reeds in de vorige twee besprekingen lezen; als ex-medewerker van de VRT aan het programma De Drie Wijzen, waar een uit de hand gelopen grap met een imitatie van kwakzalver Herman Lecompte al snel een eigen leven is beginnen leiden, heeft de man niet alleen een exclusiviteitscontract met VT4 bedongen, maar hij heeft de Scandinavische zender blijkbaar ook zover gekregen dat hij volledige artistieke vrijheid kreeg voor zijn creaties. Wat een goede zaak is, want Van Den Durpel is op zijn best als hij door niets of niemand geremd wordt. Het afgelopen jaar heeft de man overigens niets meer op televisie gebracht - heruitzendingen tellen niet mee - en het siert hem alleszins dat hij eerder een sabbatical wil inlassen dan probeert om er op een goedkope en geforceerde manier elk jaar opnieuw met een show uit te pakken, klaar of niet. Het materiaal van het laatste seizoen, dat waarin hij opnieuw voor een livepubliek optreedt en elke keer een bekend iemand te gast heeft, is spijtig genoeg nog niet tot een dvd verwerkt - jammer, want ik zit bij één van de liveshows ergens in het publiek en dat is waarschijnlijk mijn grootste kans om ooit op een dvd terecht te komen. Met deze derde box is echter de periode voor laten we zeggen 2006 compleet afgesloten en zijn alle sketches van betekenis op dvd gezet, zij het in een heel andere volgorde dan die waarin ze zijn uitgezonden. En de eerlijkheid gebiedt ons toch te zeggen dat met deze laatste box het vet een beetje van de soep is. Wat echt de klassiekers van die periode waren, vindt u terug op delen 1 en 2, en alhoewel er op dit deel 3 ook al eens een geniaal moment te beleven valt, zoals in de scène waarin Eddy en Kelly gevangen zitten in een lift en Eddy claustrofobie blijkt te hebben, is het écht wel restmateriaal. Kenmerkend daarvoor is de vierde disk uit de set: die bevat één kerstspecial, één halfuur durende making of, twee ongebruikte filmpjes, die ongetwijfeld door de politieke actualiteit als "te aangebrand" werden beschouwd (nvdr. het gaat om scènes met gijzelaars in de handen van moslimextremisten, en ze zouden zijn uitgezonden omstreeks de tijd dat een paar van die commando's echt wel voor de camera een "ongelovige" letterlijk een kopje kleiner maakten). Dan vinden we nog twee luchtigere filmjes die geschoten zijn in 2006, toen VT4 de uitzendrechten van het WK voetbal had en La Esterella bereid was gevonden om wat commentaar in te spreken. En tot slot bevat de laatste disk nog eens alle afleveringen achter elkaar van Het Geslacht King, die beter tussen het andere materiaal waren doorgemengd.

Maar alle vertrouwde typetjes en imitaties (dat is dus niet hetzelfde!) zijn er weer; naast ouwe getrouwen als Sylvain Van Genechten, Kamiel Spiessens als Snelle Eddy, Paul Schampers, Ronny King over Firmin Crets, Jan Hoet, Kevin en via Prins Laurent, Van Rossem, Herman Brusselmans, Geraert Mommaerts naar Jimmy B (die gelukkig meestal in de ijskast blijft), Commissaris Huygebaert, Filip en Irma Mars, Prins Laurent, Gerty Christoffels en aanbelandend bij Taxi Roger, zien we ook een minder bekend personage als Theo terug die meedoet in een survivalprogramma, een Kolonel Mosterd uit een welbekend gezelschapspel die vrijgepleit wordt door advocaat Piet Van Eeckhout. Minder bekende typetjes verdwijnen even snel als ze gekomen zijn: de Flitspalenman, een hyperkinetische Hollandse topmanager die John heet, een koppel onverstaanbare klanten van een restaurant en nog een paar one shots. Ook de volledige cast van Thuis wordt nog eens bovengehaald. Nic Balthasar mag in deze reeks proberen om een interview af te nemen van Arno Hintjes die compleet niet weten wat er gebeurt, en daarnaast moet hij voor Vlaanderen Vakantieland nog enkele filmpjes over het Vlaamse Boerenleven maken. Ook zien we het emsenble van personages vaak samen in persiflages op Idool, een avondje inbraakpreventie met Commissaris Huyghebaert...

Het grootste aandeel wordt wel gewijd aan een persiflage op verschillende TV-programma's. De Jerky Joël-show is duidelijk een verlimburgste versie van Jackass, en de Staat Ie Nog Aan-filmpjes zijn eigenlijk duidelijke waarschuwingen tot wat programma's kunnen leiden, waarbij vader een koffiezetapparaat kan verdienen, telkens hij een filmpje kan maken waarin zijn zoontje zich ernstig pijn doet. Jammer genoeg is het ditmaal de vader (naar alle waarschijnlijkheid aan het IQ te oordelen een VTM-kijker) die in de klappen deelt, tot in het fatale toe. Ook Idool moet eraan geloven, waarin ongeveer alle typetjes van Van Den Durpel hun kans wagen op eeuwige roem. Ook de bindfilmpjes van VT4, waarin jonge deernen in een zwempak op en neer wippen op een trampoline, worden uitgelachen, wat er toch op duidt dat VT4 kritiek verdraagt. Alleen het samenvoegen op disk 4 van alle Het Geslacht King-filmpjes is wat te veel van het goede bijeen.

AFLEVERINGEN
Nogmaals op verzoek van onze lezers een opsomming van alle in deze compilatie gebruikte sketches. De typetjes die Van den Durpel voor zijn rekening neemt, staan in vet.
 
Disk 1:
1. Sylvain - Kermis
Sylvain Van Genechten laat zich eens goed gaan op de foor.
 
2. Jeremy Springer
De controversiële talkshowhost Jeremy Springer onthult in zijn uitzending dat het lief van Firmin hem heeft bedrogen met Snelle Eddy.
 
3. Kamiel - Huis Van De Toekomst
Kamiel Spiessens past voor een bevriend koppel op een hypermodern huis.
 
4. Schampers - Boswachter
Paul Schampers brengt ons alweer een beschamend slecht stuk journalistiek, waarin hij met een jager het bos intrekt
 
5. Ronny's TV-voorstel
Crooner Ronny King probeert achtereenvolgens bij VTM, VT4 en VRT zijn nieuwe programmavoorstel te slijten, zonder veel succes.
 
6. Schampers - Firmin Bodyguard
Geïnspireerd door het succes van The Bodyguard, maakt Schampers een reportage over Firmin die Leonardo DiCabrio (sic) moet beschermen.
 
7. Sylvain - Surpriseparty
Hip hip hip hoera! Bernadette wordt 28 en Sylvain gaat dat vieren met ballonnetjes, een kroon en uiteraard taart.
 
8. Harry Gagger - Het Mooiste Moment
De charmezanger Harry Gagger zingt een vrolijk liedje over zijn geslachtsoperatie.
 
9. Jan Hoet Bij De Slager
Kunstpaus Jan Hoet verstrekt zijn deskundig advies aan enkele cultuurbarbaarhuisvrouwen die bij de slager in de rij staan voor filet américain.
 
10. Firmin - Treinconducteur
Firmin heeft zijn eigen manier om enkele lastige hooligans en zwartrijders van zijn trein te schoppen.
 
11. Kamiel - Blokfluit
Om in de fanfare te mogen meespelen moet Kamiel Spiessens examen afleggen. Zonder ondertanden is het echter moeilijk om blokfluit te spelen, maar onze Kamiel heeft daar wat op gevonden.
 
12. Kevin - Boekenbeurs
Kevin van Stay Steady heeft een boek geschreven - of hij is toch al voorbij de eerste zin - en hij probeert op de boekenbeurs advies in te winnen van een paar professionals.
 
13. Laurent Leest Voor
Het is bedtijd voor de kleine en onze ambitieuze debiele prins wil "een sprook" voorlezen.

14. Schampers - Voetbalmanager
Paul Schampers heeft zich toegelegd op voetbalverslaggeving.
 
15. Kamiel - Onverwacht Bezoek
Wanneer Kamiel en zijn buurman Jaak (Jaak Van Assche) 's avonds Leffes zitten te heffen, staat er plots een blonde schoonheid voor de deur die op zoek is naar een discotheek.
 
16. Nicotine-Van Rossem
Jean-Pierre Van Rossem is voor twintig miljoen bereid om een reclamespotje in te spreken voor nicotinepleisters van zijn kloten.
 
17. Ronny's Tipradio
Ronny King presenteert zijn eigen radioprogramma, waarin hij plaatjes van zichzelf draait, een kwiskandidaat in zijn eigen tandvlees doet bijten en advies verschaft aan een luisteraarster met zelfmoordneigingen.
 
18. Nicotine - Brusselmans
Tot u spreekt de meest fantastische Vlaamse schrijver aller tijden Herman Brusselmans die zich nicotinepleisters heeft laten aansmeren. Fuck.
 
19. Firmin - WR Vrachtwagen
Firmin probeert de stunt van John Massis, een vrachtwagen voorttrekken met zijn tanden, nog eens dunnetjes over te doen.
 
20. Sylvain - Spaghetti
Sylvain maakt van een onoplettendheid gebruik om iemand de spaghetti van het bord te eten.
 
21. Expeditie Zilvermeer
Een niet al te snuggere Limburger, Theo, laat in een survivalprogramma duchtig met zijn kloten rammelen en weet ervoor te zorgen dat iedereen op hem stemt als er iemand uit de groep moet worden gestoten, inclusief hijzelf.
 
22. Mommaerts - Natuurkunde
Leerkracht Gerard Mommaerts geeft "natuurkunde" (hij kent zelf het verschil kennelijk niet tussen fysica en biologie), en maakt van een kip van een student kippensoep.

23. Schampers - De Stuntman

Paul Schampers trekt een dagje de baan op met een Duitse filmstuntman - met gevaar voor eigen leven.
 
24. Ronny - Schone Slaapster
Ronny King leest voor het slapengaan nog een sprookje.

25. Jimmy Goes Musical
De notoire homo Jimmy B. maakt reclame voor een CD waarin hijzelf (meestal vrouwelijke) rollen van musicalsterren incult.
 
26. Kamiels Bril
Kamiel Spiessens toont aan zijn buurman Jaak waarom hij zo'n dikke bril draagt.
 
27. Eddy - Contactadvertentie
Snelle Eddy bespreekt met zijn zatte cafévrienden wat hij in een contactadvertentie moet zetten. De termen "geil wijf" en "heten bok" spelen hierbij een belangrijke rol.
 
28. Firmin - Post
Firmin post een brief waarop hij een zegel is vergeten te plakken.
 
29. Laurent - Containerpark
Prins Laurent, immer bekommerd om het milieu, komt op een containerpark op officieel bezoek en gegarandeerd wordt hij er zelf weer financieel beter van.
 
30. De Babbelbox - Commissaris Huygebaert
Commissaris Huyghebaert lanceert een oproep via de babbelbox uit Man Bijt Hond.
 
31. Filip En Irma - Den Afwas
Filip Mars blijft liever op tv naar de videoclip van Paradise By The Dashboard Light van Meatloaf kijken dan  zijn moeder te helpen met de afwas.
 
Disk 2:
1. Commissaris - Opsporingsbericht
Commissaris Huyghebaert wil dringend Sinterklaas spreken.
 
2. King & Gezin
Ronny King biedt zijn diensten aan zwangere vrouwen aan die hun kind al in de baarmoeder willen laten kennismaken met de Vlaamse schlager.
 
3. Firmin - Opgeblazen
Firmin blaast een kasteel op.
 
4. Kamiel Lost Het Op - Verkeersagressie
Door middel van een rollenspel toont Kamiel Spiessens hoe je je moet gedragen in situaties met verkeersaggressie.
 
5. Snelle Eddy - Video
Een avondje naar een stomende pornofilm kijken komt er niet meer van wanneer de video van Eddy de geest geeft.
 
6. De Meestervermommer
Commissaris Huyghebaert schakelt de hulp in van een vermonningsexpert.
 
7. Kolonel Mustard
Advocaat Piet Van Eeckhaut probeert het welbekende personage uit het Cluedospel vrij te pleiten.
 
8. Firmin - Koppijn
Waarom staat Firmin toch elke morgen op met zo'n barstende hoofdpijn?
 
9. Thuis - Ons Moe
Nondegodvermiljaarde! Ons moe is dood!
 
10. Laurent Spreekt - Asiel
Een visie van onze kroonprins Laurent op het asielbeleid.
 
11. Eddy - Dansmarathon
Kelly wil dat Eddy meedoet met een dansmarathon, want er staat veertien dagen naar Lloret De Mar op het spel. Eddy moet wel meedoen of het is geen sex meer.
 
12. Trouw Met Mij
Gerty Christoffels presenteert in deze emoshow het sprookjesaanzoek van Filip Mars aan een spuuglelijk meisje uit het kerkkoor dat zijn moeder Irma aan hem gekoppeld heeft.
 
13. Spiessens Fietst
Kamiel houdt het autoverkeer op met zijn asociale fietsgedrag.
 
14. Spraakmakers Nic & Arno
Nic Balthasar probeert een interview af te nemen van beroepsviezerik Arno Hintjens.
 
15. Eddy - Taxi
Eddy heeft te veel gezopen en zoekt een taxi om naar huis te rijden.
 
16. Firmin - GSM
Firmin heeft een GSM gekocht en bestelt een pizza. Net dan krijgt hij een telefoontje dat één van zijn kameraden overleden is en gecremeerd wordt.
 
17. Hoet - Schilder
Jan Hoet probeert een ambtenaar van de belastingen duidelijk te maken dat de Pool in zijn living een artiest is en géén zwartwerker.
 
18. Gerard In De Ardennen
Leerkracht Gerard Mommaerts trekt met zijn zonen Benny en Bjorn en zijn vrouw Myriam met de tent de vrije natuur in.
 
19. Firmin - WC Papier
Firmin  heeft een typisch toiletprobleempje dat ons allemaal wel eens overkomt.
 
20. Luc & Anita - Therapie
De dokter raadt het uitgeblust koppel Luc en Anita wat seksueel pikantere praktijken aan.
 
21. Taxi Roger 3
Taxichauffeur Roger probeert twee vakantiegangers die naar Spanje gaan op andere gedachten te brengen.
 
22. Boer Boer
Nic Balthazar trekt voor Vlaanderen Vakantieland  naar het platteland, waar de mensen nog leven zoals in de typische Vlaamse boerenfilms. Akkerdzjie!
 
23. 10 Jaar Schampers - VTM
Een geïnterviewde van sterreporter Paul Schampers beweert dat hij ooit nog een schat heeft begraven waar nu de VTM-gebouwen staan.
 
24. Idool - Filip & Irma
Filip Mars doet mee met Idool, met een gezongen (!) versie van een nummer van Vangelis.
 
25. 10 Jaar Schampers - Stinkende Adem
Paul Schampers probeert een interview af te nemen van iemand die uit haar bek stinkt.
 
26. Firmin - Encyclopedie
Dankzij zijn nieuwe encyclopedie kan Firmin zien wanneer hij nu weer een trofee gewonnen heeft.
 
27. De Roze Loper - Herbert Flack
Jimmy B. volgt acteur Herbert Flack die zijn nieuwe theaterstuk De Penismonologen verwart met zijn rollen in Thuis en Aspe.
 
28. Commissaris - Waardevolle Voorwerpen
Commissarius Huyghebaert bekeurt twee mannen die zomaar waardevolle voorwerpen in hun auto laten rondslingeren. Samen met inbrekersgerief.
 
29. Jerky Joël-show 1
Jerky Joël en zijn twee kompanen hebben een Jackassachtig nieuw programmaconcept uitgedokterd waarin ze onder meer in het zwembad van een Bekende Vlaming gaan pissen.
 
30. De Roze Loper - Bart Peeters
Jimmy B. interviewt Bart Peeters die sinds de TV1-restyling alle programma's op de nationale zender gaat presenteren; inclusief het journaal.
 
31. René Verfaille - Vuilzakken
Beroepskankeraar René Verfaille toont ons hoe de vuilzakken moeten worden buitengezet, niet vroeger of niet later dan het hoort.
 
32. Commissaris - Overval
Commissaris Huyghebaert en een vrouwelijke assistente moeten uitrukken voor een moord, maar de commissaris springt wel erg onhandig om met zijn GSM en verraadt zo zijn positie.

33. Firmin - Waar Is Mijn Geheugen?
Firmin Crets zingt een liedje van Joe Cocker met aangepaste tekst.
 
Disk 3:
1. Commissaris - Prostitutie
Commissaris Huygebaert en zijn ploeg trekken ten strijde tegen de straatprostitutie... of werken ze die net mee in de hand?
 
2. Witte Raven
Paul Schampers probeert in het programma Witte Raven redder Berten Maillot om te vormen tot televisiepresentator. Het resultaat is eerder het omgekeerde.
 
3. Firmin - Das
Firmin eet 's zondags soep. In zijn beste kostuum.
 
4. Staat-ie-nog-aan - Fitness
Een vrolijk ongelukje met een garagepoort en een onthoofding...
 
5. Filip Mars - De Hulk
Filip Mars is in de ban van de Ang Lee-verfilming van The Hulk, maar als het aan zijn moeder Irma ligt zit een cinemabezoekje er niet dadelijk in. Bovendien kapt Irma een pan melk over Filips favoriete Hulkstrip uit. En de Hulk mag je niet kwaad maken...
 
6. Idool - MC Joel
MC Joel doet mee met Idool met een rapnummer met een wel heel simplistische tekst.
 
7. Staat-ie-nog-aan - Parachute
Een vrolijk ongelukje met een parachutesprong uit een helikopter en een paar glazen bier te veel...
 
8. Jerky Joel-show 2
Samen met zijn twee mottige maten gaat Jerky Joel de auto van Steve Stevaert pikken om al joyridend zoveel mogelijk overtredingen te begaan...
 
9. Staat-ie-nog-aan - Boom
Een vrolijk ongelukje met een ladder tegen een boom, een snoeischaar en een rondrijdende tractor...
 
10. Brusselmans - Shampoo
Herman Brusselmans maakt reclame voor het shampoomerk Hash & Go, waarmee hij niet alleen zijn haar, maar ook de afwas in orde krijgt, om maar te zwijgen over de confrontatie met zijn analfabetische uitgevers.
 
11. Sylvain En Raymond
Sylvain Van Genechten ligt in de kliniek na een maagoperatie omdat hij plastic fruit heeft opgegeten. Hij mag voorlopig niets eten wat niet uit een baxter kom. Zijn medekamergenoot heeft net een longziekte en mag niet roken. De twee beginnen elkaar het bloed van onder de nagels te pesten, terwijl ze veel beter zouden kunnen samenwerken.
 
12. 10 Jaar Schampers - Wippie
Paul Schampers maakt een reportage over een konijnentemmer. Alleen is zijn konijn al lang niet meer.
 
13. Eddy En Kelly - Lift
Snelle Eddy en Kelly zitten vast in de lift van het shoppingcenter van Wijnegem. Terwijl Kelly droomt om haar ultieme sekswens te beleven - seks in een geblokkeerde lift - blijkt Eddy behoorlijk claustrofobisch. Tot overmaat van ramp blijkt redding niet voor de eerste uren te zijn.

14. Idool - Firmin
Firmin waagt zijn kansen op het sterrendom met een bijzondere versie van Deeply Dippy van Right Said Fred.
 
15. De Flitspalenman
We zien een reportage over een ex-fotograaf die nu filmrolletjes in flitspalen stopt. Hij verzamelt de geflitste foto's dan in albums: van Phaedra Hoste, Walter Grootaerts en Jean-Marie De Decker heeft hij al een album vol.
 
16. Hoet Portretteert
Jan Hoet waagt zich weer eens aan een schilderij. Wanneer hij het onderwerp in kwestie, een nogal schaars geklede dame, niet goed in beeld krijgt, veroorlooft de meester zich de vrijheid om de waarheid hier en daar wat bij te kleuren totdat er opnieuw gelijkenis is.
 
17. Topmanager John - Sollicitatie
John, een topmanager, probeert een sollicitatie af te nemen van een kandidate die op zowat alle vlakken een stuk bekwamer is dan hijzelf.
 
18. Huyghebaantjer - Bassie
Commissaris Huyghebaert krijgt hulp van zijn Nederlandse collega De Cock met C-O-C-K om de moord op de akrobaat Adriaan op te lossen. Eén van de verdachten is zijn broertje, Bassie De Clown met C-L-O-W-N.
 
19. Eddy - Tournavies
Snelle Eddy heeft de sleutels op het contact van zijn dure sportwagen laten steken en Kelly moet hem helpen de wagen open te breken.

20. Bo Coolsaet - Het Potlood Der Verlangen 2
Uroloog Bo Coolsaet is weer eens bezig een koppeltje dat een avondje uit wil, lastig te vallen met zijn geleerde uitleg, totdat hij gearresteerd wordt voor stalking.
 
21. Filip Mars - Veel Geleerd 1
Filip Mars zit op de sofa bij de psychiater en vertelt honderduit over de invloed die zijn moeke op hem gehad heeft. Waarin het fenomeen "een mot rond uw oren" centraal staat.
 
22. De Onverstaanbaren 1
Een compleet onverstaanbaar koppel converseert 's morgens tijdens het tandenpoetsen.
 
23. Filip Mars - Veel Geleerd 2
Filip Mars zit nog maar eens op de sofa bij de psychiater en vertelt honderduit over de invloed die zijn moeke op hem gehad heeft. We zien onder meer hoe moeke het niet-bestaan van de klokken van Rome, kabouters en Sinterklaas op bijzonder traumatische wijze aan haar zoon kond maakt.
 
24. De Onverstaanbaren 2
Hetzelfde compleet onverstaanbaar koppel probeert op restaurant een bestelling te doen, tot grote ergernis van de ober.
 
25. Bestel Kevin - Bejaarden
Kevin van Stay Steady zingt nu ook op verzoek nummertjes in een bejaardentehuis. Niet altijd met even grote tact of de beste keuze voor onderwerpen en songteksten...
 
26. Trampoline Eddy
Snelle Eddy poseert met de meisjes tussen twee uitzendblokken door op de trampoline.
 
27. Schampers Op Rust
Zelfs wanneer hij het wat kalmer aan wil doen, wordt Paul Schampers tijdens zijn vrije tijd nog geconfronteerd met necrofiele trambestuurders, transseksuele beenhouwers, bakkers die aan pampersex doen en nog veel fraaiers... en eigenlijk heeft de brave man er niet om gevraagd.

28. Trampoline Brusselmans\
Ook Herman Brusselmans poseert met de meisjes tussen twee uitzendblokken door op de trampoline.
 
29. Het Leven Zoals Het Was - Eredienst
Een bijzonder opdringerige cameraploeg komt een begrafenisdienst filmen en ze is niet echt meelevend voor de beminde nabestaanden.
 
30. Het Leven Zoals Het Is - Rijles
Joël en Anita volgen allebei rijles en ze eindigen uiteraard volkomen voorspelbaar tegen elkaars bumper.
 
31. Brusselmans - Seksuele Hygiëne
Herman Brusselmans geeft tips voor lichaamsverzorging vóór het seksen met hete wijven.
 
32. De Slechte Chauffeur - Jimmy B
In een persiflage op De Slechtste Chauffeur hangen Jimmy B. en één van zijn jeanettenvriendjes de nicht uit terwijl ze een meervoudige aanrijding veroorzaken.
 
33. Marsman
Een fake trailer voor een filmparodie op Rain Man, waarin Snelle Eddy Filip Mars van de weg plukt en met hem gaat gokken in het casino van Blankenberge.
 
34. Chesterfield - Hypnose
Daniel Chesterfield gaat een meisje doen inslapen door hypnose.
 
35. Bart Peeters - Muziekfreak
Het botert de laatste tijd niet meer zo tussen Bart Peeters en de VRT, dus de zanger probeert om zijn kleinkunstprogramma opnieuw in een parochiezaal te slijten.
 
36. Brusselmans - Portretschilderen
Herman Brusselmans zit op schilderles bij een naaktmodel. Verdere uitleg overbodig.
 
37. Bluf - De Try Out's
Ingeborg presenteert een programma waarin Gerard Mommaerts, Snelle Eddy en Firmin Crets om ter hardst zitten te liegen.
 
38. De Roze Loper: Rick De Leeuw
Jimmy B. interviewt voor zijn mediamagazine de zanger van de Tröckener Kecks, Rick De Leeuw.

Disc 4:
1. Kamiels Kerstverhaal
In deze half uur durende kerstspecial helpt Kamiel Spiessens een zwangere vrouw (Antje De Boeck) en haar zoontje voort die op kerstavond door haar huisbaas aan de deur zijn gezet.

2. The Making Of Chris & co 2004
Een halfuur durende making of waarin Luk Alloo Chris Van Den Durpel enkele redelijk serieuze vragen stelt; Van Den Durpel komt er uit als een humorist met een brede kijk op zijn vak en weinig kapsones.

3. Bart Peeters - Fata Morgana
Bart Peeters doet een oproep voor Fata Morgana...
 
4. Kevin Zingt
... en ook Kevin van Stay Steady vertoeft in een gelijkaardig gezelschap.
 
5. La Esterella Over Spanje (WK 2006)
6. La Esterella Over Polen-Duitsland (WK 2006)
De grootmoeder van het Vlaamse Lied geeft twee keer een voorbeschouwing bij een internationale voetbalmatch - voor die éne keer dat VT4 eens met de uitzendrechten is gaan lopen.

7. Het Geslacht King - alle afleveringen
Ronny King heeft een docusoap aan zijn been. Een cameraploeg volgt hem waar hij gaat en staat en ze verslaat ook de onfortuinlijke belevenissen van zijn louche manager Medard en van de Aziatische importbruid Soon die tevergeefs op Zaventem op haar aanstaande staat te wachten.
 
BEELD EN GELUID
De disks bevatten een mengelmoesje van 1.33:1- en 1.78:1-filmpjes, waarbij alle materiaal op het eerstgenoemde formaat is gecodeerd waardoor sommige filmpjes er in elkaar gedrukt uitzien. Het stomme is dat alle filmpjes apart als titel gecodeerd zijn; alhoewel er een play all-functie is, is het nogal moeilijk om door te spoelen naar een filmpje. De beeldkwaliteit is op zich goed maar een beetje soft en de Dolby Surround 2.0-track is maar beperkt in dynamiek.
 
EXTRA'S
Als u dit als extra wil beschouwen: één van de filmpjes op de vierde disk bevat een halfuur durende makingofdocumentaire.
 
CONCLUSIE
Met het derde deel van Chris En Co is ongeveer de volledige anthologie tot vóór het laatste televisieseizoen op dvd verschenen. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat deze laatste boxset in tegenstelling tot delen 1 en 2 een samenschraapsel is van wat er na de eerste twee boxen nog overbleef.


cover
Studio: Universal

Regie: Ludo Cox, David Ottenburgh
Met: Eddy Truyens en zijn marina-vriendin Kelly, Kamiel Spiessens, Paul Schampers, Firmin Crets, Ronny King, Prins Laurent, Herman Brusselmans, Jan Hoet, Sylvain Van Genechten, Filip en Irma Mars, La Esterella, Jimmy B., Kevin van Stay Steady, Gerard Mommaerts

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Cabaret

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998-2004

Leeftijd:
AL

Speelduur:
470 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 & 1.78:1 PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Interview

Andere recente releases van deze maatschappij