:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEMOTED
DEMOTED
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-12-18

FILM
Op het kantoor van de autobandengigant Treadline gaat het er steeds gezellig aan toe. De secretaresses worden met de regelmaat van de klok geplaagd en hun oude baas Bob Farrell (Rob Klein) houdt ervan om met zijn collega's gezellig de bloemetjes buiten te zetten. Kop-van-jut is Castro (David Cross), want iedere dag is deze sul het doelwit van de poetsen die Rodney (Michael Vartan) en Mike (Sean Astin) hem bakken. zelfs de oude Farrell vindt het vanzelfsprekend om de pineut tijdens vergaderingen in zijn blootje te zetten. Alles krijgt een nieuwe wending wanneer de oude knar tijdens een bezoek aan een stripteasetent wordt geveld door een hartinfarct. Het arbeidsreglement bepaalt namelijk dat de werknemer met het meest aantal dienstjaren de nieuwe bedrijfsmanager wordt. En tja, je had het natuurlijk verwacht, de geluksvogel is Castro. De wereldvreemde pennenlikker is evenwel de brutale streken van Rodney en Mike niet vergeten. Het is tijd voor wraak en hij degradeert de twee pestkoppen tot secretaresses. Plotseling moeten de topverkopers van weleer de hele dag met koppen koffie sjouwen en vanaf nu weten zij hoe het voelt om dagelijks te worden vernederd.
 


Toegegeven, dit soort verhaaltjes kom je meestal in een Ben Stiller-gedrocht (of nog erger Adam Sandler!) tegen. En toch is deze routineuze komedie bij momenten een giller. Dat is in de eerste plaats te danken aan scenarioschrijver Dan Callahan die voorheen enkel de flauwe tienerkomedie College schreef. De mopjes zijn wel onrealistisch, toch zijn ze allemaal hilarisch. Stand-upcomedian David Cross is misschien niet meteen een groot licht, toch zet hij op voortreffelijke (en vooral op hilarische) wijze het Castro-personage neer en dat geldt eveneens voor  Michael Vartan die de meeste televisiefans wel zullen kennen als de beschermengel van Sydney Bristow uit de Alias-reeks. Demoted verveelt geen seconde en dat kan je niet van iedere komedie zeggen. Sommige kijkers zullen sommige grapjes misschien net iets te gortig vinden, maar wie plezier beleefde aan de komedies van de broertjes Farrelly (There's Something About Mary, The Heartbreak Kid) zal ongetwijfeld geregeld schaterlachen met de grollen uit Demoted. Op filmisch vlak hoef je natuurlijk niets te verwachten, want James B. Rogers die meehielp aan de realisatie van de American Pie-reeks (en tja, dat wordt op het dvd-hoesje met gigantische letters vermeld) doet niet meer dan wat van hem wordt verwacht.

De kans dat je deze komedie een week nadien bent vergeten is bijzonder groot, toch zijn deze negentig minuten onnozel vertier zalig. Een luchtig filmpje dat ideaal past bij het cinefieldieet van een dikke zak popcorn en een frisse pint. Soms moet dat kunnen, niet?
 


BEELD EN GELUID
Het beeld is standaard, de geluidskwaliteit is evenwel bij momenten zeer slecht. Soms lijkt het of de hoge tonen op de geluidsband ontbreken waardoor de muziek verschrikkelijk kan irriteren.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd. Dus geen onnozele bloopers of onnodige weggelaten scènes, maar gewoon de film en daar zijn we best blij mee!

CONCLUSIE
Wie zin heeft in een luchtig niemendalletje met massa's geslaagde grappen moet Demoted beslist een kans gunnen. Kunst is het niet, maar wel even grappig als de komedies van Farrelly. Eventjes dachten we zelfs aan The Office, als dat geen goed teken is!
cover
Studio: Paradiso

Regie: James B. Rogers
Met: David Cross, Sara Foster, Michael Vartan, Sean Astin, Ron White, Celia Weston, Constance Zimmer

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032617


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij