:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S SEPTEMBER 2003
PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S SEPTEMBER 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-09-21 - Geplaatst door: Werner
Het seizoen gaat weer beginnen en van die gelegenheid maakt Video/Film Express graag gebruik om op 23 september een fikse muziekDVD-release op de markt te zetten.

Allereerst een niet geringe worp in de serie Classic Rock Legends:

Uriah Heep - Accoustically Driven

Al in 1971, voordat er ook maar sprake was van MTV, placht Uriah Heep hun concerten te beginnen met een akoestische set. om daarna natuurlijk heftig rockend verder te gaan. Pas in 2000 kwam de groep ertoe om ook een volledig akoestisch album op te nemen. In december 2001 werd dit optreden in The Mermaid Theatre in Londen op video opgenomen. De bezetting van Uriah Heep op dat moment: Mick Box, Lee Kerslake, Trevor Bolder, Phil Lanzon en Bernie Shaw. Samen met gastsolist Ian Anderson en het Uriah Heep Classic Rock Ensemble wordt een repertoire afgewerkt met o.m. Different World, Circus en Blind Eye.

5.1 Dolby Digital
75 minutenBarclay James Harvest: 25th Anniversary Concert

Het in Nederland altijd enigszins onderschatte gezelschap Barclay James Harvest vierde in 1992 zijn 25-jarig jubileum met een speciaal concert in de Town And Country Club in Londen. John Lees en Les Holroyd gingen er met hun kompanen flink tegenaan in songs als Mockingbird, Hymn, Medicine Man en Stand Up van Bolland & Bolland.

5.1 Dolby Digital
94 minuten

extra feature:
• Classic Rock Showcase met o.m. Uriah Heep, Caravan en Fairport Convention (43 minuten)Gary Numan - In Concert

Zo’n slordige 25 jaar na zijn doorbraak met het baanbrekende Are Friends Electric staat Gary Numan nog altijd te boek als een van de grote pioniers van elektronische popmuziek. Deze DVD bevat een aflevering uit 2002 van de serie Bedrock en Numan speelt o.m. America, Cars, We Are Glass en Are Friends Electric.

5.1 Dolby Digital
50 minutenWishbone Ash - Almighty Blues

Almighty Blues werd door veel critici onthaald als het beste album dat de groep in twintig jaar had gemaakt. De groep sloeg zich in topvorm door bluesy songmateriaal dat gelardeerd was met klassieke Wishbone Ash elementen. Beluister en bekijk het nog eens op deze indrukwekkende DVD.

5.1 Dolby Digital
80 minutenMagnum - A Winter’s Tale (Their Greatest Hits Live In Concert)

In 1992 verkeerde Magnum in topvorm. Dat wordt nog eens geïllustreerd door deze registratie van een concert dat de groep gaf in de Town Hall van hun eigen woonplaats Birmingham. Bob Catley en de zijnen brachten toen o.m. When The World Comes Down, Pray For The Day en All England’s Eyes.

5.1 Dolby Digital
105 minuten

extra feature:
• Masters From The Vaults (15 minuten)Pentangle - Captured Live

Pentangle: een legendarisch gezelschap uit de grote Britse folk ‘boom’ van de vorige eeuw (de groep werd opgericht in 1967) met grote namen als Bert Jansch, Danny Thompson en John Renbourn. Op deze DVD een Franse televisiespecial uit 1972 en de songs die de revue passeren zijn afkomstig van de albums Solomon’s Seal en Reflection.

5.1 Dolby Digital
41 minuten

extra feature:
• Intense Vision ShowcaseVarious Artists - Progressive Rock Anthology

Een verzameling redelijk onbekende opnamen van iconen van wat in de jaren zeventig en tachtig ‘progressieve rock’ werd genoemd. Met o.m. The Weaver’s Answer van Family, Vivaldi van Curved Air, Anne Boleyn van Rick Wakeman en Hocus Pocus Medley van Focus.

5.1 Dolby Digital
90 minuten

extra feature:
• bonustracks van Karnataka en Mostly AutumnSaxon - Live In Nottingham

Laten we de Engelse wervingstekst eens voor zichzelf laten spreken: “Join Biff Byford and the boys as they power their way through a set of classic moments to produce a unique record of the best of Saxon live recorded in 1990.” Nou, daar is geen woord Nederlands bij. Nog wat titels? Princess Of The Night, Heavy Metal Thunder, Crusader en 13 andere krakers.

5.1 Dolby Digital
80 minuten

extra feature:
• Rock Vaults met 18 minuten fragmenten van andere titels uit de serie Classic Rock LegendsJohn Wetton - Live In The Underworld

Wetton speelde een centrale rol in de muzieksoort waarmee de serie Classic Rock Legends is gevuld. Tijdens deze live registratie speelt hij dan ook zowel werk uit zijn succesvolle solocarrière als materiaal van groepen als Asia, UK en King Crimson.

5.1 Dolby Digital
60 minutenVarious Artists - Classic Rock Legends

De ultieme sampler in deze serie. Het enorme blik archiefbeelden dat wordt opengetrokken illustreert duidelijk de breedte van het repertoire dat de serie te bieden heeft. Het gaat van de nieuwe romantiek van Spandau Ballet en de pop rock van Barclay James Harvest via de hardrock van Saxon en Black Sabbath en de folk rock van The Strawbs tot aan de progressieve rock van Nektar.

5.1 Dolby Digital
60 minutenMostly Autumn - The Next Chapter

Deze DVD geeft een fraai beeld van ‘een jaar toeren met een rockband’. Veel optredens van Mostly Autumn in het Britse pop- en zomerfestivalcircuit, aangevuld met beelden van het Classic Rock festival in de VS.

5.1 Dolby Digital
90 minuten

extra feature:
• featurette Pure White LightVarious Artists - Keyboard Wizards

Nog zo’n ‘lekkere’ sampler. Waar de aandacht maar al te vaak vooral gericht wordt op gitaristen, staan op deze DVD de toetsenisten in the spotlight. En niet de minsten: Keith Emerson, Jon Lord, Rick Wakeman, Geoff Downes, Ken Hensley, Thijs van leer, Vincent Crane, David Sinclair en Carl Jenkins geven op imposante wijze acte de présence.

5.1 Dolby Digital
85 minuten

extra feature:
• The Next Generation Of Keyboard Wizards met optredens van Iain Jennings (Mostly Autumn) en Jonathan Edwards (Karnataka)Hawkwind - Live In Nottingham

Een bijna nostalgische ervaring is het om dit concert van Hwakwind, pioniers van de spacy, psychedelische rock, uit 1989 te ondergaan. Een buitenissige show met veel theatrale elementen zoals stroboscooplicht, kleurrijke projecties en rookexplosies.
En natuurlijk met hun uit duizenden te herkennen muziek.

Dolby Digital
80 minuten

extra feature:
• Rock Vaults met 18 minuten fragmenten van andere titels uit de serie Classic Rock LegendsPaul McCartney - Paul Is Live!!!

Nog meer muziek en niet van de geringste

Een verslag van de wereldtoernee die McCartney (toen nog met zijn Linda in leven en in de gelederen) in 1993 maakte. In bijna anderhalf uur speelt en zingt hij krakers als We Can Work It Out, Hey Jude, Lady Madonna, Paperback Writer en Hope Of Deliverance.

5.1 Dolby Digital
85 minuten

extra features:
• biografie
• fotogalerij


Recent nieuws van dezelfde bron