:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: HET KLEINE HUIS OP DE PRAIRIE
PERSBERICHT: HET KLEINE HUIS OP DE PRAIRIE
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-04-06 - Geplaatst door: Serge
Een van de bekendste televisieseries ter wereld is Het Kleine Huis Op De Prairie, dat op 11 september 1974 debuteerde op de Amerikaanse televisiezender NBC. Eind april, bijna dertig jaar later, brengt Video/Film Express het complete eerste seizoen uit op dvd.

Het Kleine Huis Op De Prairie is gebaseerd op de uitstekend verkochte boekenserie die Laura Ingalls Wilder (1867-1957) schreef over de belevenissen van haar familie aan het eind van de negentiende eeuw. De tv-serie werd genomineerd voor 17 Emmy Awards en 3 Golden Globes.

Michael Landon trad in eerste instantie alleen op als executive producer van de serie, maar toen de acteur die de rol van Charles Ingalls zou spelen niet kwam opdagen, nam hij die rol op zich en daar kweet hij zich van met zijn van Bonanza bekende charme.

Het boeiende verhaal van de serie vertelt over het dramatische leven van de jonge pioniersfamilie Ingalls dat zich een plek probeert te verwerven in het stadje Walnut Grove in de buurt van de Plum River in Minnesota. Veel van de bewoners van Walnut Grove delen in de verwikkelingen rond het hard werkende en niet voor rampspoed gespaarde gezin.

De serie is voor de dvd-release geheel ‘opgepoetst’: zowel beeld als geluid is gerestaureerd met behulp van geavanceerde tools voor kleurcorrectie en beeldscherpte en de nieuwste ruisonderdrukkingstechnieken.

De vierentwintig afleveringen van het eerste seizoen (1974-1975) worden door Video/Film Express -in ongecensureerde vorm- op 27 april 2004 uitgebracht in twee configuraties: een 6-dvd-box (in digipack) met de complete serie en in twee 3-dvd-boxen met elk 12 afleveringen. In de 6-dvd-box bevat de zesde dvd de extra features, waaronder character profiles, een fotoalbum en een interactieve quiz. De 3-dvd-boxen bevatten geen extra features.

De totale speelduur van de serie is 19 uur.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron