:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: M*A*S*H SEIZOEN 1
PERSBERICHT: M*A*S*H SEIZOEN 1
Bron: Fox - Datum: 2006-02-23 - Geplaatst door: Werner
M*A*S*H
De ultieme cultreeks eindelijk op dvd!
Het volledige, eerste seizoen verkrijgbaar vanaf 1 maart 2006

Haal deze unieke cultreeks nu in huis en geniet van de beste humor wanneer het jou uitkomt! Elke aflevering is een pareltje vol flitsende humor, maar er is ook plaats voor drama en romantiek.

Het verhaal
Koream 1950. Het mobiele chirurgische hospitaal van het leger (MASH) 4077 bevindt zich 4 kilometer van het front. Naast de chirurgen Pierce en McIntyre zijn er de majoors Burns en 'Hot Lips' Houlihan, die een relatie met elkaar hebben. de geestelijke Mulcahy en de communicatieofficier Radar O'Reilly. Klinger loopt in vrouwenkleren rond in de hoop dat hij voor gek wordt verklaard en naar huis mag. Ervaar nu eindelijk thuis de geweldige humor en hilarische momenten met de artsen en verpleegster van het 4077ste en ontdek waarom deze reeks voor jong & oud met recht de status van cultreeks verdient!

Achtergronden
De makers van de beroemde reeks haalden hun inspiratie uit het dagelijkse leven in het echte Mobile Surgical Army Hospital 8055. M*A*S*H liep elf seizoenen op het kleine scherm, van 1972 tot 1983, terwijl de Koreaanse oorlog maar drie jaar duurde. De humor gaat de tragiek van de oorlog niet uit de weg waardoor de reeks heel authentiek overkomt. In het plot vind je meestal naast de komische ook een dramatische verhaallijn terug.

Veelvuldig bekroonde en unieke cultreeks
Volgens Nielsen Media Research is M*A*S*H de absolute all-time recordhouder wat betreft de kijkcijfers: M*A*S*H is niet alleen een cultreeks, het is ook een topreeks. Het onderzoeksbureau registreerde 51,1 miljoen kijkers bij de laatste aflevering van Friends, maar dat is slechts een kleine helft van de 105,4 miljoen kijkers die naar de laatste aflevering van M*A*S*H keken in de VS. De reeks wist ook een aantal beroemde gastacteurs aan te trekken. In dit eerste seizoen zien we Leslie Nielsen in de rol van kolonel Buzz Brighton, Ron Howard als soldaat Wendell Peterson en Marcia Strassmann als nurse Margie Cutler. M*A*S*H won acht Golden Gloves, naast 38 andere prijzen en 84 nominaties.

De cast
Alan Alda of dokter 'Hawkeye' Pierce, speelde na M*A*S*H in heel wat speelfilms zoals Crimes And Misdemeanors, Whispers In The Dark, The Object Of My Affection en zeer recent nog in The Aviator. Ook in de tv-reeks The West Wing zagen we hem verschijnen. Andere acteurs zoals Wayne Rogers en Loretta Swit bleven veelal actief in de tv-wereld.

Eerste van de complete reeks
Wie in de ban raakt van deze unieke reeks, kan alvast uitkijken naar meer. Fox Home Entertainment brengt de complete reeks uit op dvd. Goed nieuws voor wie kwaliteit wil zien op het scherm, want het niveau van M*A*S*H is nog maar zelden geëvenaard.

Productinformatie
Titel: M*A*S*H - season 1
Releasedatum: 1 maart 2006
Genre: tv-reeks
Leeftijd: 6 jaar
Lengte: ca. 588 min., +/- 25 min. per aflevring
Geluid: Engels, Engels met laugh track (optioneel), Italiaans Dolby Surround 2.0
Beeld: 4x3 (DVD9)
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Italiaans

Extra's:
• Collector's Box
• M*A*S*H season 1 booklet

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron