:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: AQUAMARINE
PERSBERICHT: AQUAMARINE
Bron: Fox - Datum: 2006-12-07 - Geplaatst door: Werner
AQUAMARINE
Hilarische komedie over vriendschap
Verkrijgbaar vanaaf 19 december op huur-dvd

"Emma Roberts, Sara Paxton en popsensatie JoJo schitteren in deze "leukste filmtraktatie sinds The Princess Diaries." (Yahoo! Movies)

Een ideale film voor jonge meiden, waar je met het hele gezin van kan genieten. Bekijk hem lekker tijdens de feestdagen, samen voor de home cinema!

Het verhaal
De zomer loopt op zijn einde en Claire (Roberts) en Hailey (JoJo) hebben een groot probleem. Over vijf dagen zal Hailey's familie naar de andere kant van de wereld verhuizen! De meiden hopen dus op een wonder en dat krijgen ze in de vorm van Aquamarine, een beeldschone zeemeermin die tijdens een nazomerstorm aan land wordt gespoeld. Aquamarine mag dan wel mooi zijn, zij heeft weinig kaas gegeten van de fijne kneepjes van het versieren. Zij vraagt de twee meiden dan ook om haar te helpen de man van haar dromen te vinden, in ruil voor een wens. Maar hun pogingen om de knappe plaatselijke strandwacht aan de haak te slaan leiden tot een wel heel onverwacht resultaat... en zo ontdekken ze dat je grootste hartenwens niet altijd dat hoeft te zijn wat je echt wilt.

Perfecte tienerkomedie
Aquamarine is zowat de perfecte tienerkomedie. Onze zeemeemin, knap in beeld gebracht door Sara Paxton, en Emma Roberts (Claire) en Joanna 'JoJo' Levesque (Hailey) zetten de jongemeidenwereld perfect in scène. Een paar wensdromen gaan daarbij alvast in vervulling. Zo krijgt de zeemeermin een stel fraaie meterslange benen op het droge, en verandert de kleur van haar nagellak met haar stemmingen.

Vijfduizend schubben
De grootste moeilijkheid voor het draaien van de film was de creatie van de speciale zeemeerminnenstaart van Aquamarine. JBM FX Studio zorgde voor de realisatie ervan. Deze specialist in special effects demonstreerde zijn expertise al in The Matrix. De staart kijkt echte schubben te hebben, die de contouren van het vrouwenlichaam volgen. Meer dan vijfduizend schubben werden met de hand beschilderd en op één van de vier staarten gemonteerd die in de film werden gebruikt. Ook de transformatie van de benen in de staart is een staaltje van de bijzondere knowhow van JMB FX Studio.

Productinformatie huur-dvd
Titel: Aquamarine
Releasedatum: 19 december 2006
Genre: Komedie
Leeftijd: AL
Lengte: ca. 100 miin.
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.85:1 / 16x9
Ondertiteling dvd: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch


Recent nieuws van dezelfde bron