:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ARAHAN EN TYPHOON
PERSBERICHT: ARAHAN EN TYPHOON
Bron: Fox - Datum: 2006-12-30 - Geplaatst door: Werner
ARAHAN
Ultimate power - A new hero is born
Verkrijgbaar vanaf 12 december op huur-dvd

Met Arahan kunnen we kennismaken met een absolute topfilm uit Zuid-Korea. Blockbusters zoals The Mummy, Van Helsing, Spiderman en The Matrix krijgen bikkelharde concurrentie! Fox wordt exclusief Europees distributeur van de Aziatische kaskrakers van Splendid. Zet je schrap voor de wervelende actie uit het Oosten!

Het verhaal
Lang geleden beschermden zeven martial arts-meesters met speciale krachten de sleutel tot het Chi, de absolute macht. Eén van hen richtte zich op de donkere kant en het lot begon te keren. De zes meesters verdedigden de sleutel en ze slaagden erin hun tegenstander in dit gevecht te overwinnen. Nu komt het kwaad terug en er is maar één man die het kan stoppen - hij weet alleen zelf nog niet dat hij over speciale krachten beschikt! Politieman Sang-Hwan heeft ongeloofelijke Chi-energieën. De zes meesters besluiten hem daarom op te leiden. Hij wordt bijgestaan door Eui-Jin, eveneens een uitverkorene en meesterlijk martial arts-krijgster met Chi-krachten van een Maruchi. Ondertussen wordt Black Cloud, de verpersoonlijking van het KWaad vrijgelaten. Voor Sang-Hwan wordt het nu tijd. Tijd om te tonen dat hij de uitverkorene is die de krachten van Maruchi en Arachi kan verenigen en de wereld kan redden.

Geweldige actie
De actiescènes van Arahan zijn een vernieuwende combinatie van actuele gevechtskunst en klassieke gevechtstechnieken die aan het onvoorstelbare grenzen. Met het hoogtechnologische, moderne Zuid-Korea als achtergrond is dit een ongezien kader voor fantastische actie en avontuur, met warme, aantrekkelijke personages die blijven fascineren.

Bekroonde kwaliteitsfilm
Arahan werd bekroond op het Festival van de Fantastische Film van Puchon in Zuid-Korea. Regisseur Seung-Wan Ryoo heeft in korte tijd een indrukwekkend palmares opgebouwd in het actiegenre, met zes producties sinds 2000. Zijn broer, Seung-Beom Ryoo, speelt als Sang-Hwan de hoofdrol in de film. Ook zijn carrière heeft een hoge vlucht genomen rond de eeuwwisseling.

Fox Home Entertainment verdeelt Splendid
Doordat Fox vanaf nu de Splendid Film-producties in Vlaanderen en Nederland kan verdelen, krijgen filmliefhebbers de kans met het beste uit de Aziatische cinema kennis te maken. Deze films kunnen makkelijk de concurrentie aan met Hollywoodproducties. Daarenboven blijft er de exotische aantrekkingskracht van de Oosterse ciema, die met zijn stijl en raffinement een bijzondere bekoring heeft.

Productinformatie huur-dvd:
Titel: Arahan
Releasedatum: 12 december 2006
Genre: Actiekomedie
Leeftijd: 12
Lengte: 109 min.
Geluid: Koreaans
Beeld: 16x9 / 1.78:1
Ondertiteling en menu: NederlandsTYPHOON
Spectaculaire actie in de duurste Koreaanse film ooit!
Verkrijgbaar vanaf 12 december op huur-dvd

Het antwoord uit Azië op Jerry Bruckheimer - een geweldige actiethriller, gedraaid op locatie in Korea, Thailand en Rusland! Deze explosieve blockbuster is pure klasse die makkelijk naast Westerse topproducties kan staan. Ontdek de kracht van het Oosten, die Fox vanaf nu via het Splendid-label zal verdelen!

Het verhaal
De piraat Sin (Jang Dong-Gun) heeft 20 jaar geleden zijn familie verloren, toen ze van Noord-Korea door China naar Zuid-Korea wilden vluchten. Om de diplomatieke betrekkingen met China niet in gevaar te brengen, heet de Zuid-Koreaanse regering de familie in de steek gelaten. Sin wil wraak en plant een grote aanval op Noord- en Zuid-Korea. De Zuid-Koreaanse inlichtingendienst stuurt de geheimagent Se-Jong om hem tegen te houden. Se-Jong leert op zoek naar de piraat dienst treurig familielot kennen en ontmoet de zus van Sin (Mi-Yeon Lee). Zij wist te ontsnappen bij de moordpartij op haar familie en leeft nu als doodzieke prostituee in Rusland. Ondanks de wederzijdse bewondering moeten beide helden aan hun principe - wraak en patriottisme - trouw blijven en nemen het tegen elkaar op in explosieve en bloedige gevechten.

Duurste Koreaanse productie ooit
Met een budget van vijftien miljoen dollar is dit de duurste Koreaanse filmproductieooit. De special effects zijn dan ook adembenemend. In de eerste vijf dagen gingen al 1,8 miljoen Koreanen naar Typhoon kijken. Een duidelijk teken dat Zuid-Korea niet alleen een hoogtechnologische, industriële reus is, maar ook zijn plaats begint op te eisen in de entertainmentwereld. Terecht, watn met hun Aziatische flair stralen deze producties een bijzondere charme uit.

Topkwaliteit uit Azië
Typhoon is het perfecte bewijs van het hoge niveau van de actuele Koreaanse cinema. Sterk acteerwerk, al even sterke verhaallijnen en een flitsend tempo maken Typhoon tot een pareltje. Deze ambitieuze realisatie durft ook harde, provocerende thema's aan te snijden. In combinatie met de ijzersterke productie met settings in Korea, Rusland en Thailand levert dit een epische kwaliteitsfilm op zoals er maar weinig worden gemaakt.

Perfecte casting
De casting van Typhoon is perfect. Met hun enorme présence geven de acteurs in de film een grote diepgang en emotionele weerklank. Het gelaagde scenario en de rijke thematiek maken dit tot een moderne klassieker. De regie is van de hand van Kyung-Taek Kwak, die ook het script voor zijn rekening nam.

Productinformatie huur-dvd
Titel: Typhoon
Releasedatum: 12 december 2006
Genre: Actie, drama, thriller
Leeftijd: 16
Lengte: 120 min.
Geluid: Koreaans
Beeld: 16x9 / 2.35:1
Ondertiteling en menu: NederlandsRecent nieuws van dezelfde bron