:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BORAT
PERSBERICHT: BORAT
Bron: Fox - Datum: 2007-03-15 - Geplaatst door: Werner
BORAT - CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN
Meer dan 40 minuten nooit eerder vertoonde scènes!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 14 maart

"De film is fucking, disgusting en extreem niet politiek correct, maar onweerstaanbaar briljant." - Humo

Het verhaal
De film Borat is een verslag van de gelijknamige Kazachse reporter Borat, gespeeld door Sacha Baron Cohen, ook wel bekend als Ali G. Hij is door de Kazachse regering naar 'de US and A' gestuurd om daar een documentaire te maken over het land en de mensen. Het wordt een hysterisch en zeer vermakelijk verslag!

Veertig minuten extra scènes
Extra leuk voor alle fans, en gewoon voor iedereen die dol is op deze waanzinnige humor, zijn de extra scènes die in de dvd zijn opgenomen. Veel beeldmateriaal werd niet vertoond in de bioscoopversie, maar je kan meer Borat in al zijn glorie bewonderen op deze dvd!

Twee Golden Globes
Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefin Glorious Nation Of Kazakhstan haalde een nominatie binnen voor een Golden Globe, namelijk Beste Komedie, en werd bekroond met de Golden Globe voor Beste Acteur. Sacha Baron Cohen werd ook bekroond door de Los Angeles Film Critics en de San Francisco Film Critics Circle. Wat betreft de Oscars, die 25 februari bekend zullen worden gemaakt, staat Borat genomineerd voor 'Adapted Screenplay'.

Een heerlijke provocatie
Als geen ander voelt de Britse komiek (met Joodse roots) Cogen zich in zijn sas als hij de draak mag steken met instituten, prominente figuren, gekoesterde denkbeelden en heilige huisjes. Sacha Baron Cohen is met andere wooredn een overtuigd en overtuigend provocateur, die er ook met zijn Ali G-typetje een duivels plezier in vindt om prominenten te belazeren. In Borat worden fictie en non-fictie handig tegen elkaar uitgespeeld. Aanvankelijk kon de regering van Kazachstan er niet mee lachen en schakelde ze twee Westerse public relationbureaus in om het fenomeen Borat te counteren. Ondertussen gooien de Kazachen het over een andere boeg en hebben ze Sacha Baron Cohen uitgenodigd in hun land. Het taaltje van Borat is geen Kazachs maar Hebreeuws, gemengd met Pools. Dat Hebreeuws zou op zijn beurt tal van inside jokes bevatten. Niet dat het er allemaal zo fijntjes aan toe gaat: Borat is tenslotte de man die z'n zus aanprijst als 'number four prostitute in whole Kazakhstan'!

Cinema vérité
Ind e film ziet Borat tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten een herhaling van een Baywatch-aflevering met Pamela Anderson, waarop hij naar Los Angeles vliegt om het rondborstige icoon te huwen in een geforceerd Kazachs huwelijk. Of de ontmoeting met Pamela in scène gezet was of niet, is onderwerp van discussie op het internet. Wellicht wel, want Anderson kende Borat al van de roemruchte Da Ali G Show. Dat neemt niet weg dat heel wat filmmateriaal wel degelijk echt, onvoorbereid lijkt. De scène waarin Borat bijvoorbeeld New Yorkers op de wangen tracht te zoenen, is hilarisch en om nooit te vergeten. Borat Sagdiyev is geen nieuw personage voor Sacha Baron Cohen. Hij experimenteerde al met het karakter in de Ali G Show, maar de film biedt een voldoende groot platform om echt voluit te gaan met Borat.

Productinformatie
Titel: Borat
Releasedatum: 13 maart 2007 (huur), 14 maart 2007 (koop)
Genre: Komedie
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 80 min.
Geluid: Engels, Frans: Dolby Digital 5.1, DTS
Beeld: 16:9 / 1.85:1
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands en Engels (en Turks, koopversie)

Extra's: (enkel koop):
• Featurettes
• 6 verwijderde scènes
• Rodeo nieuwsverslag
• Wereldwijde tv-optredens (Leno, Conan, Saturday Night Live)
• Borat soundtrack infomercial

Leven en werk van Borat Sagdiyev Vrouwen met haar op
Borat is voor de meiden, hoewel hij net als elke gezonde Kazachse man graag mannen zoent en omgelst. Vrouwen verkiest hij met meer haar op de borst dan op het hoofd. Hoe lager de borsten hangen, hoe beter. Seks is ongetwijfeld de grootste hobby van Borat, maar hij houdt ook van pingpong, discodansen, trampolinespringen, wijn van gefermenteerde paardenpis, noem maar op. Borat weet te genieten van de mooie dingen des levens.

Een schat van een zus
Zijn zus Natalya wijdde hem in in de liefde. Ze weet van aanpakken als de vierde beste prostituée in het land en de nummer één oraal. De sympathieke reporter heeft gonorrhea, syfilis en herpes opgelopen bij haar.

Gezin als hoeksteen
Borat, geboren op 30 juli 1972 in Kuçzek, Kazachstan, is ontsproten uit de passie van Asimbala Sagdiyev en Boltok de Verkrachter. Zijn moeder zou liever door een andere man zijn verkracht. Eén van de opmerkelijkste leden van het kerngezin is de mentaal geretardeerde broer van Borat, Bilo. Die zit in een kooi opgesloten waar hij de hele dag naar porno kijkt.

Jagen op Joden
Wat doe je in een Euraziatisch land met uitgestrekte steppes waar het prachtig paardrijden is? Borat kiest voor zijn glaasje paardenpiswijn, jaagt graag op honden maar vindt het ook fijn al eens een Jood om te leggen bij de jacht (voor de goede orde: de acteur is zelf Joods). Dat heeft te maken met zijn bewondering voor Stalin. Buurland Oezbekistan in de gaten houden hoort er ook bij. Oezbeken zijn niet te vertrouwen. Om zijn afkeer kracht bij te zetten, dreigt Borat Oezbekistan te bombarderen met katapulten.

Borat en Uncle Sam
Borat is meer dan verwonderd over de Amerikaanse democratische opvattingen. Zo hebben vrouwen er stemrecht, en paarden niet. Waanzin. Vrouwen laten stemmen is hetzelfde als een wapen geven aan een aap. Borats opvattingen vinden ook gehoor bij Amerikanen die denken dat het allemaal echtis. Zo heeft een groepje studenten Fox en One America Productions aangeklaagd omdat ze bezopen en wel Borat bijvallen in zijn afkeer voor vrouwen en etnische minderheden. Ze staan mooi op de film en kregen ongelijk van de rechter.

Borat meets Baywatch
Borat houdt van een bos hout voor de deur: Pamela Anderson is zijn idool. Pam mag er dan mee kunnen lachen, haar man Kid Rock minder. Er wordt gefluisterd dat haar optreden in Borat de reden voor hun scheiding is.

Borat copycat?
De Turkse Mahir Çagri meent dat Borat zijn typetje gepikt heeft. Wie even rondneust op de website van Çagri, zal inderdaad wat gelijkenissen ontdekken (http://www.istanbul.tc/mahir/mahir). Volgens Cohen is het toeval: hij zegt zich op een Russische dokter te hebben geïnspireerd voor zijn Borat-personage.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron