:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
Bron: RCV - Datum: 2007-08-21 - Geplaatst door: Werner
LA VIE EN ROSE
Het indrukwekkende levensverhaal van Edith Piaf
Vanaf 19 september verkrijgbaar als schitterende 2-Disc Special Edition

Ze werd nauwelijks opgevoed, groeide op in de achterbuurten van Parijs en bracht het tot de grootste concertzalen ter wereld. La Vie En Rose vertelt het bewogen en gepassioneerde levensverhaal van Edith Piaf.

Édith Giovanna Gassion wordt eind 1915 geboren en groeit op in de gevaarlijkste straten van Parijs. Haar moeder werkt in een bordeel, dus brengt ze haar armoedige jeugd grotendeels bij haar drinkende oma door. Al snel dwingt haar vader haar om tussen de hoeren en dronkenlappen op straat te gaan zingen. Ze weet hem te ontlopen door met haar halfzusje Simone (Sylvie Testud), die ze Mômone noemt, zingend door te stad te zwerven. Vijf jaar later ontdekt Louis Leplée (Gérard Depardieu) haar bijzondere stem en treedt de nerveuze Édith (Marion Cotillard) voor het eerst op in zijn nachtclub. Louis noemt haar zijn kleine mus ('La Mome Piaf'), waarna haar naam definitief gevestigd is als Édith Piaf.

De Franse zangeres leeft groots en meeslepend, breekt na de oorlog zelfs door in New York, maar krijgt ook veel ellende te verduren. Ze verliest haar enig kind op jonge leeftijd en ook haar grote liefde Marcel Cerdan (Jean-Pierre Martins) sterft kort na hun ontmoeting. Ze vlucht in drank en drugs, ook al overwint ze veel leed door het te verwerken in haar vlijmscherpe teksten. Chansons als 'La Vie en Rose', 'Milord' en vooral 'Non, Je Ne Regrette Rien' zijn nog steeds wereldwijd bekend en plaatsen Piaf tussen haar even beroemde vrienden Jean Cocteau, Charles Aznavour en Marlène Dietrich. De film volgt haar van de toppen van het internationale succes tot in de duistere tijden van schandalen en tragedie.

Specificaties:
Regie: Olivier Dahan (Deja Mort, La Vie Promise, Crimson Rivers 2)
Cast: Marion Cotillard (Taxi 1 - 3, Big Fish, Un Long Dimanche De Fiançailles, Fair Play), Gerard Depardieu (Novecento, Cyrano De Bergerac, 1492: Conquest Of Paradise, The Man In The Iron Mask, Vidocq), Sylvie Testud (Aime Ton Pere, Stupeur Et Tremblements, Dedales)
Lengte: 140 min.
Release: 19-09-2007 (koop)

Extra's:
• Making of
• Verwijderde scènes
• De US première
• Documentaire: 'Piaf, Cet Obscur Sujet de Désir'
• 2 Minute SurpriseTHE HITCHER

High school sweethearts Grace Andrews (Sophia Bush) en Jim Halsey (Zachary Knighton) besluiten hun voorjaarsvakantie te besteden aan een relaxte road trip. Ze stappen in hun oude Oldsmobile 422 en vertrekken vol enthousiasme richting het desolate New Mexico. Hartstikke gezellig natuurlijk, totdat Jim besluit een lifter mee te nemen die in de stromende regen langs de kant van de weg staat. Eenmaal op de voorstoel ontpopt de lifter, die John Ryder a.k.a. The Hitcher (Sean Bean) heet, zich als een weinig dankbare passagier. Zijn mysterieuze verschijning en agressieve reacties bevestigen al snel de argwaan van Grace. Gelukkig bedenken ze zich geen moment als hij aanvalt en verdedigen ze zich dapper. Maar zo makkelijk geeft Ryder zich niet gewonnen. Tijdens een tussenstop richt hij een smerig bloedbad aan en weet hij het duo erbij te betrekken. Dan is het koppel pas echt in radeloze doodsangst. Ze slaan hals over kop op de vlucht waarop John Ryder de snelweg tot slagveld verklaart. Het asfalt is al snel bezaaid met bloedresten en verwrongen metaal terwijl Grace en Jim wanhopig vechten om aan de sadistische Ryder te ontkomen...

Van de producer van o.a. The Texas Chainsaw Massacre, The Island, Armageddon en Pearl Harbor; Michael Bay.

Specificaties:
Regie: Dave Meyers (Muziekvideos voor oa Xzibit, Jennifer Lopez, OutKast, Britney Spears en The Offspring)
Cast: Sean Bean (Don't Say A Word, Equilibrium, The Lord Of The Rings, Silent Hill), Sophia Bush (Van Wilder, Supercross, John Tucker Must Die)
Lengte: 83 min.
Release: 19-09-2007 (koop)IT'S A BOY GIRL THING

It's A Boy Girl Thing is een verrassende romantische comedy over de totaal verschillende kinderen van twee totaal verschillende buren. De ruwe en asociale Woody Deane (Kevin Zegers) is in alles het tegenovergestelde van de keurig opgevoede studiebol Nell Bedworth (Samaire Armstrong). Ze ergeren zich kapot aan elkaar en zijn daarom vanaf hun kinderjaren elkaars grootste vijand.

Het conflict tussen de twee bereikt een nieuw hoogtepunt tijdens een museumbezoek met de hele school. Als ze voor het beeld van een Aztekengod staan te ruziën, gebeurt er iets bijzonders met de twee tegenpolen. Het wonderlijke incident blijft niet zonder gevolgen, want de volgende ochtend worden ze namelijk wakker.. in elkaars lichaam!

De ouders van Woody, Stan en Della (Sharon Osbourne), verbazen zich over het plotseling keurige gedrag van de jongen. Nell's ouders krijgen het op hun beurt zwaar te stellen met hun grofgebekte 'dochter'. Het duurt niet lang voordat Woody en Nell doorhebben in welke situatie ze zijn beland. En dan is het nog maar een kleine stap om enorm misbruik te gaan maken van elkaars lichaam. Terwijl de ineens softe Woody staat te tobben op het voetbalveld, doet de echte Woody er in het lichaam van Nell alles aan om haar keurige imago de vernieling in te helpen. Kortom; de strijd gaat onverminderd door en de twee grijpen iedere kans om elkaar dwars te zitten. Totdat het doordringt dat ze toch zullen moeten gaan samenwerken om de vloek weer op te heffen...

Specificaties:
Regie: Nick Hurran (Little Black Book, Undertaking Betty)
Cast: Kevin Zegers (Just My Luck, TV: The O.C.), Samaire Armstrong (Wrong Turn, Dawn Of The Dead, Transamerica), Sharon Osbourne (A Problem With Fear, Blood, Snowcake)
Lengte: 94 min.
Release: 19-09-2007 (koop)RIPLEY UNDER GROUND

Tom Ripley is terug in zijn spannendste avontuur tot nu toe... Als een jong en talentvol kunstenaar en vriend van Ripley sterft, ziet Ripley zijn kans schoon om door middel van list en bedrog miljoenen te verdienen. Hij verbergt de dood van de kunstenaar en met behulp van een meester-vervalser blijft hij onder zijn naam kunstwerken uitbrengen. Tot een rijke Amerikaanse verzamelaar achter Ripley's bedrog komt en vastbesloten is om hem te ontmaskeren. Ripley zal zijn talent tot het uiterste moeten gebruiken om er voor te zorgen dat hij uit handen van Scotland Yard blijft... Met Willem Dafoe, Claire Forlani en Barry Pepper.

Specificaties:
Regie: Roger Spottiswoode (Tomorrow Never Dies, The 6th Day, Spinning Boris)
Cast: Barry Pepper (Saving Private Ryan, The Green Mile, 25th Hour), Tom Wilkinson (The Full Monty, Shakespeare In Love, The Patriot), Willem Dafoe (Platoon, Wild At Heart, The English Patient, Spider-Man)
Lengte: 100 min.
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Genre: thriller
Release: 05-09-2007 (koop)

Extra's:
• Trailers9-11 L.A. RIGHT AT YOUR DOOR

Op een gewone doordeweekse dag vindt er een vreselijke terroristische aanslag plaats in L.A. Bommen met een levensgevaarlijk virus gaan af in het centrum, op de luchthaven en in Beverly Hills. Terwijl dodelijk as neer regent, overziet muzikant Brad de ravage vanuit zijn huis in de heuvels. Hij scheurt richting het rampgebied in een wanhopige poging zijn vriendin te vinden, maar wordt overal tegengehouden door de politie. Terug in huis komt het bevel dat iedereen binnen moet blijven om verdere besmetting te voorkomen. Mensen die buiten zijn mogen er niet in. En dan verschijnt Brads vriendin. Ze kan besmet zijn. Opendoen kan dodelijk zijn. Wat moet Brad doen?

Specificaties:
Regie: Chris Gorak
Cast: Mary McCormack, Rory Cochrane
Lengte: 96 min.
Release: 05-09-2007 (koop)A CHORUS OF DISAPPROVAL

Guy Jones (Jeremy Irons) is net verhuisd naar Scarborough. Hij is jong, succesvol, net weduwnaar en dus een interessante prooi voor de vrijgezelle vrouwen van het schattige kustdorpje. En Casanova Guy vindt dat helemaal niet erg! Maar al te gretig gaat hij in op alle avances. Om nog meer 'slachtoffers' te ontmoeten doet hij auditie voor het toneelstuk van de gestoorde Welshman Dafydd (Anthony Hopkins). En dat is het moment waarop alles volledig in de soep loopt. Want Guy wil vrouwen en Dafydd wil een goed toneelstuk. Als Guy dan ook nog eens de vrouw van Dafydd verleidt, lijkt het echte leven te veranderen in één grote voorstelling.

Specificaties:
Regie: Michael Winner (Death Wish, The Sentinel)
Cast: Anthony Hopkins (Bad Company, Hannibal, Meet Joe Black), Jeremy Irons (Eragon, Kingdom Of Heaven, Die Hard With A Vengeance), Richard Briers (Peter Pan, As You Like It)
Lengte: 92 min.
Release: 19-09-2007 (koop)CLASSIC HORROR SCI-FI COLLECTION

Vier horror en sci-fi klassiekers nu verzameld in deze DVD-box, voor het eerst volledig in kleur en digitaal geremastered!

De box bevat de volgende titels:

Missile To The Moon
Ontsnapte gevangenen Gary en Lon verstoppen zich in de experimentele ruimteraket van Dirk. Dan duiken ook Dirks maat Steve op met zijn verloofde June en, hup, het stel is onderweg naar de maan. Na wat meteorietjes links en rechts landen ze op de maan, alwaar ze ontdekken dat daar gewoon zuurstof is en de maan bovendien wordt bevolkt door: lekkere meiden! Geen man te bekennen, dus Steve moet trouwen met de belangrijkste babe, wat zijn verloofde natuurlijk niet echt kan waarderen. En dan wil de dame ook nog de andere aardbewoners vermoorden!

The Giant Gila Monster
Chase Winstead werkt als monteur in een slaperig stadje in Texas. Dan verdwijnen twee van zijn vrienden. Ze hadden 's avonds een date en zijn niet meer komen opdagen. Zijn plaatsgenoten denken dat het wel zal loslopen, maar Chase vertrouwt het zaakje niet. En jawel hoor: Chase krijgt gelijk! Uit de woestijn komt een vijftien meter grote hagedis aanzetten. En hij heeft honger...

The Killer Shrews
Thorne en Rook bezorgen voorraden op een afgelegen eiland. Daar manipuleert een groep wetenschappers er genetisch lustig op los. Om de overbevolking tegen te gaan proberen ze mensen twee maal zo klein te maken. Maar hun geknoei met DNA is een klein beetje misgegaan en nu delen ze het eiland met vraatzuchtige spitsmuizen van een halve meter hoog. Laten die nou vrijwel alles wat leeft op het eiland hebben opgeknaagd en nu wel trek hebben in Thorne en Rook.

Plan 9 From Outer Space
Een stel buitenaardse wezens is boos over de domheid van de mensheid. Dus strijken ze neer op een begraafplaats om daar de doden tot leven te wekken. Als ze er maar genoeg hebben moeten die de menselijke steden overnemen. De cultklassieker Plan 9 From Outer Space is door velen uitgeroepen tot slechtste film aller tijden. Ga achterover zitten en geniet van geweldige dialogen, onbegrijpelijke logica en 'fantastische' special effects!

Release: 05-09-2007 (koop)FATAL AFFAIR

Meg (Justine Bateman) en Tom (Sebastian Spence) zijn een gelukkig stel, met een schattige dochter. Wat Meg niet weet is dat Tom al een tijd lang een affaire heeft met Lisa (Jessica Lowndes), een meisje van amper twintig jaar oud... Als Tom besluit om de relatie met Lisa te verbreken, zet hij niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van zijn gezin op het spel. Vastbesloten om wraak te nemen op Tom, schakelt Lisa twee criminelen in. Twee mannen die niet zullen rusten voor Tom's leven volledig verwoest is...

Specificaties:
Regie: Terry Ingram (Earthquake Tn New York)
Cast: Justine Bateman (Family Ties (tv), Primary Motive), Sebastian Spence (The Velvet Devil, Criminal Intent), William MacDonald (Slither, Romeo Must Die, Hollow Man 2)
Lengte: 90 min.
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: thriller
Release: 19-09-2007 (koop)

Extra's:
• TrailersWHAT COMES AROUND

Het leven van Carolyn Logan is perfect. Ze heeft twee schitterende kinderen, een liefhebbende man en woont in een prachtig huis in een rustige buitenwijk van Washington. Totdat zij op haar verjaardag een mysterieus pakketje krijgt dat haar leven volledig op z'n kop zet. Want Carolyn haar leven was niet altijd zo perfect en haar verleden dreigt haar alsnog in te halen. Ooit was zij betrokken bij de arrestatie van haar pooier en de dood van zijn broer... en de man is na jaren nu eindelijk uit de gevangenis, vastbesloten om Carolyn en haar gezin kapot te maken. Carolyn moet alles op alles zetten om dit afschuwelijke lot te ontvluchten en haar gezin te beschermen...

Specificaties:
Regie: Monika Mitchell (Break A Leg)
Cast: Emmanuelle Vaugier (CSI NY (tv), 40 Days And 40 Nights), Bruce Ramsay (Collateral Damage, Killing Zoe), George Newbern (Friends (tv), Providence (tv))
Lengte: 90 min.
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Genre: thriller
Release: 05-09-2007

Extra's:
• TrailersHOMEBOY

Het leven van Johnny Walker (Mickey Rourke) gaat niet over rozen. Als prijsvechter neemt hij elke uitdaging aan om een paar centen te verdienen. Hij moet keihard knokken om overeind te blijven, zowel letterlijk als figuurlijk. En de tank is bijna leeg... Samen met zijn manager Wesley Pendergrass (Christopher Walken) probeert hij zijn laatste partijen tot een goed einde te brengen. Wesley weet slechts één manier om een grote slag te slaan... Johnny inzetten bij een grote inbraak. Betekent dit het einde voor Johnny Walker?

Specificaties:
Regie: Michael Seresin
Cast: Mickey Rourke (Domino, Sin City, Sin City 2), Christopher Walken (Hairspray, Click, Catch Me If You Can), Debra Feuer
Lengte: 115 min.
Beeld: Full frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: speelfilm
Release: 19-09-2007

Extra's:
• TrailersBRIDGE TO TERABITHIA

Ergens diep in het bos... ligt een magisch koninkrijk... te wachten om ontdekt te worden. Jesse traint de hele zomer om de snelste sprinter van school te worden. Maar tijdens de eerste race wordt hij verslagen door… een meisje: Leslie. Ze is nieuw in het dorp en ondanks hun verschillen worden ze de beste vrienden. Dan, op een bijzondere dag ontdekken ze diep in het bos een sprookjesachtige wereld vol monsters, trollen, elven, reuzen en nog veel meer magische wezens. Ze kronen zichzelf tot koning en koningin en noemen hun geheime koninkrijk: "Terabithia". Het is er ongelooflijk. Maar dan slaat het noodlot toe… Droom heerlijk weg bij deze betoverende "Disneyfilm" van de makers van The Chronicles Of Narnia!

Gebaseerd op de wereldwijde bestseller van Katherine Paterson, met Robert Patrick (The Faculty, Terminator 2), Josh Hutcherson (Little Manhattan, Kicking & Screaming) en AnnaSophia Robb (Charlie And The Chocolate Factory)

Te huur vanaf 4 septemberCOMFORT HOUSE

In een klein plaatsje begint Wendy Sinclair (Sheryl Lee) een Blijf-Van-Mijn-Lijf-huis. Al snel worden drie mannen vermoord wier vrouwen in het huis zitten. Dan wordt bekend dat Wendy ooit haar zwager heeft omgebracht toen ze ontdekte dat hij haar zus mishandelde. De vermoorde kerels waren vrienden van de sheriff, dus hij bijt zich vast in de zaak. Hij is ervan overtuigd dat Wendy de dader is. Terwijl ze alles doet om haar onschuld te bewijzen, ontdekt Wendy het grote geheim van het stadje. Ze heeft meer vijanden dan ze dacht en moet vechten voor haar leven... Maar is ze echt onschuldig? The Comfort House is een ijzingwekkende thriller over sterke vrouwen en grote geheimen.

Te huur vanaf 4 septemberBREACH

Hoe één man een heel land in gevaar bracht. De grootste spionagezaak uit de Amerikaanse geschiedenis. Een waargebeurde bloedstollende thriller. Net uit school, vers bij de FBI en direct de spil in de grootste spionagezaak uit de Amerikaanse geschiedenis. Het overkomt Eric O'Neill. Van hogerhand moet hij zijn nieuwe FBI-baas in de gaten houden. Deze Robert Hanssen is een voorbeeldig man. Gaat trouw naar de kerk, is de perfecte echtgenoot, een zeer prettige collega en… de grootste verrader die Amerika ooit heeft gekend. Al bijna twintig jaar is hij de belangrijkste spion voor de Russen. In z'n eentje verantwoordelijk voor een miljardenschade. En een onbekend aantal doden. Terwijl Eric steeds dichter bij het ultieme bewijs komt, stijgt de spanning naar het kookpunt. Dan ruikt Hanssen onraad. En een topspion in het nauw is levensgevaarlijk...

Met Ryan Phillipe (Crash, Cruel Intentions), Chris Cooper (The Bourne Ultimatum, Syriana) en Laura Linney (Mystic River, The Truman Show) in de hoofdrollen.

Te huur vanaf 18 septemberTHE WANNABE ASTRONAUT

Boer Charles (Billy Bob Thornton) bouwt in de schuur zijn eigen ruimteraket. Ooit was hij astronaut bij de NASA, maar voor hij de ruimte in ging moest hij stoppen om de familieboerderij te redden. Hij is altijd van het heelal blijven dromen en nu is hij vast van plan om zichzelf te lanceren. Iedereen verklaart hem voor gek maar als zijn plannen steeds serieuzer worden, gaat de regering zich ermee bemoeien. Ze willen onder geen beding dat een gewone burger zichzelf de ruimte in schiet. Met een keiharde kolonel (Bruce Willis) tegenover zich en een waar mediacircus bij de boerderij maakt Charles zich op voor de lancering. Maar deze rare vogel kan toch niet echt de ruimte in gaan? Of wel...?

Met o.a.: Billy Bob Thornton (Bad Santa, Monster's Ball), Virginia Madsen (Sideways, The Haunting) en Bruce Willis (Sin City, Bandits)

Te huur vanaf 18 septemberTHE BLACK PIMPERNEL

1973. Harald Edelstam is de Zweedse ambassadeur in Chili wanneer Pinochet zijn bloedige staatsgreep pleegt. Edelstam, die in de Tweede Wereldoorlog Noorse verzetsstrijders redde, komt direct in actie. Terwijl militairen alom aanwezig zijn en er bittere straatgevechten worden gevoerd, weet hij honderden mensen veilig de ambassade binnen te smokkelen. Maar dan dient zich een nog grotere uitdaging aan. Om de liefde van zijn leven te behouden, moet hij de demonen in zichzelf verslaan én een laatste strijd leveren met het leger van Pinochet. Wat dreef deze onverschrokken man? Welk geheim verborg hij? Het ongelooflijke, ware verhaal van een held.

Met Michael Nyqvist (As It Is In Heaven) in de rol van Harald Edelstam.

Te huur vanaf 18 september