:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: SUNSHINE
PERSBERICHT: SUNSHINE
Bron: Fox - Datum: 2007-10-26 - Geplaatst door: Werner
SUNSHINE
Schitterend meesterwerk met unieke special effects!
Verkrijgbaar op huur- en koop-dvd vanaf 14 november

"Boyle vertelt dit verhaal vol hallucinerende, oogverblindende beelden. Dichter bij de zon kan een mens niet komen." – AD
"Spectaculair en weergaloos zijn de effecten in Sunshine." – NRC Handelsblad

Het verhaal
2057, de zon is stervende en het mensdom zal samen sterven met de zon. Onze laatste hoop is een ruimteschip Icarus II met een achtkoppige bemanning, waaronder twee vrouwen. Hun missie: een bom in de zon plaatsen, zodat die weer tot leven komt. Nadat ze al het contact met de aarde hebben verloren, begint de angstaanjagende reis... Al snel moet de bemanning niet alleen vechten vóór haar leven, maar ook tégen de waanzin.

Kwaliteitsvolle cast
De acteurs vormen een sterke cast die opvalt door hun inlevingsvermogen. Ze zijn zeer overtuigend in hun rol als astronaut en wetenschapper en je hebt hierbij nooit het gevoel naar actiehelden te kijken. Ook het ontwerp van het ruimteschip draagt met z'n 'echtheid' bij tot die realistische indruk. Op de aftiteling zien we de namen verschijnen van Cillian Murphy (Batman Begins, Cold Mountain, 28 Days Later), Michelle Yeoh (Tomorrow Never Dies, Memoirs Of A Geisha), Rose Byrne (28 Weeks Later, Troy, Star Wars Episode III), Chris Evans (Fantastic Four) en Cliff Curtis (Die Hard 4.0, The Piano.

Topregisseur Danny Boyle
De Britse regisseur Danny Boyle heeft klassiekers gemaakt waarmee hij zich een plaats heeft verzekerd onder de allergrootsten in de wereld van de actuele film. 28 Days Later was bloedstollend, Trainspotting werd onmiddellijk een hedendaagse klassieker, en de zwarte humor in Shallow Grave getuigt van onnavolgbare Britse flair. Andere sterke realisaties van Boyle zijn The Beach, met DiCaprio, en A Life Less Ordinary. Overigens werd Sunshine geschreven door Alex Garland, ook de auteur van 28 Days Later.

Ook op Blu-ray
Sunshine verschijnt eveneens op Blu-ray, zodat je van de adembenemende beelden van de zon en de ruimte in een nooit geziene scherpte en kleurenpracht kan genieten. De impressionante special effects komen in high-definition volledig tot hun recht. Niet te missen voor wie een Blu-ray compatibele speler heeft!

CERN-fysicus als adviseur
De zon heeft niet het eeuwige leven. Wetenschappers verwachten dat ze nog een paar miljard jaar te gaan heeft, maar is het uitgesloten dat ze vroeger de geest geeft, bijvoorbeeld binnen enkele tientallen jaren? Brian Cox, fysicus van het gereputeerde CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) en wetenschappelijk adviseur voor de film, maakte een aantal kanttekeningen. Zijn beschouwingen zijn ook als bonustrack op de dvd opgenomen. Eén hypothese uit de theoretische fysica is dat de kern van de zon zou worden weggevreten door een Q-Ball, een vorm van zware en exotische materie. Vergezocht, maar niet onmogelijk.

Overigens zal iedereen die wel eens blijft stilstaan bij de onbevattelijke wijdsheid van het heelal, zijn hart kunnen ophalen bij de filosofische vragen die in de film worden aangesneden, net als in bijvoorbeeld Solaris en A Space Odyssey 2001.

Productinformatie
Huur-dvd
Titel: Sunshine
Releasedatum: 13 november 2007
Genre: avontuur, thriller, sciencefiction
Leeftijd: 16
Lengte: ca. 103 min.
Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital, Frans Dolby Digital
Beeld: 16x9 2.35 LB (color)
Menu: Frans, Engels
Ondertiteling dvd: Frans, Engels, Nederlands

Koop-dvd
Titel: Sunshine
Releasedatum: 14 november 2007
Genre: avontuur, thriller, sciencefiction
Leeftijd: 16
Lengte: ca. 103 min.
Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital, Frans Dolby Digital
Beeld: 16x9 2.35 LB (color)
Menu: Frans, Engels
Ondertiteling dvd: Frans, Engels, Nederlands

Extra's dvd:
• Audiocommentaar van de regisseur Danny Boyle
• Alternatief einde
• Verwijderde scènes
• Aantekeningen van productie
• Korte films
• Bioscooptrailer

Blu-ray koopdisc
Titel: Sunshine
Releasedatum: 14 november 2007
Genre: avontuur, thriller, sciencefiction
Leeftijd: 16
Lengte: 107 min
Single / Dual Layer: BD-50 Dual layer disc
Geluid: Engels 5.1 DTS HD, Frans 5.1 DTS
Beeld: 16x9 2.35 LB
Menu: Engels, Frans, Nederlands
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Nederlands

Extra's dvd:
• Commentaar van de regisseur Danny Boyle
• Commentaar van Brian Cox, The University of Manchester
• Verwijderde scènes
• Aantekeningen van productie
• Korte films
• Bioscoop trailer
• Frailer Fantastic Four : Rise of the Silver Surfer
• Trailer Pathfinder
• Trailer Die Hard 4.0
• Trailer 28 Weeks Later

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron