:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE ART OF WAR
PERSBERICHT: THE ART OF WAR
Bron: Fox - Datum: 2001-11-15 - Geplaatst door: Serge
Kent Wesley Snipes de vijand? Kent hij zichzelf?
Vanaf 12 december te koop op DVD.

Megaster Wesley Snipes vertolkt in The Art of War de rol van undercoveragent van de Verenigde Naties. In deze spannende thriller vol actie moet hij een handelsovereenkomst tussen de VS en China veilig stellen. Geen business as usual, want de bad guys komen in groten getale aanzetten om door Snipes vakkundig te worden ingemaakt. The Art of War zit vol opwindende achtervolgingscènes en intriges en houdt je van begin tot eind aan je stoel gekluisterd. Ook Donald Sutherland (JFK, Space Cowboys) en Anne Archer (Clear and Present Danger, Patriot Games) zorgen voor schitterende vertolkingen.

De plot
Meedogenloze terroristen dreigen de Verenigde Naties ten onder te brengen, dus moet Shaw (Wesley Snipes – Blade, Money Train), de internationale undercover beveiligingsexpert, ter hulp schieten. Wanneer een Chinese ambassadeur vermoord wordt, loopt de boel echter in het honderd en moet Shaw voor zowel de FBI als de Chinese maffia op de vlucht slaan. De complotten zouden zelfs tot een Derde Wereldoorlog kunnen leiden.

Wesley Snipes: capoeira en gevechtssport
De beheersing van deze gevechtsporten en zijn vanzelfsprekend charisma maken Snipes een excellent acteur voor actiefilms als Blade, Rising Sun en The Art of War.

Zelf zegt Wesley nooit verwacht te hebben een acteur te worden. “Vroeger ging mijn interesse uit naar zang en dans. Als ik toentertijd dacht aan films, was mijn grootste ambitie het opnemen van een commercial”, aldus Wesley Snipes. Toen Wesley na zijn opleiding optrad in lokale theaters werd hij ontdekt en gevraagd voor zijn eerste rol in de film ‘Wildcats’, met Goldie Hawn in de hoofdrol. Zijn grote doorbraak kwam met de videoclip Bad van Michael Jackson waarin hij een bendeleider speelt.

The Art of War: strategische bijbel
‘The Art of War’ dankt zijn naam aan het boek van de Chinese generaal Sun Tzu. Hoewel dit filosofische boek over militaire strategie zo’n 2000 jaar geleden is geschreven, is het nog steeds toonaangevend. Tegenwoordig inspireert het tot nieuwe toepassingen op het gebied van marketing en verkoop. In de film worden meerdere malen citaten uit het boek gebruikt.

Wijsheid uit The Art of War
Hoewel we in oorlog al gehoord hebben van domme haast, heeft slimheid nooit te maken gehad met lang wachten. Er bestaat nergens een land dat van langdurige oorlogsvoering is beter geworden. Enkel hij die volledig is vertrouwd met het kwaad van de oorlog, kan ten volle begrijpen hoe een oorlog effectief moet worden gevoerd. De generaal die geheel de voordelen begrijpt die verbonden zijn met het variëren van tactiek, weet hoe hij met zijn troepen moet omgaan. Sun Tzu zei: in een oorlog ontvangt de generaal zijn commando's van de heerser, verzamelt hij z'n leger en bundelt zijn krachten. Bouw geen kamp in een moeilijk gebied. Werk samen met geallieerden in landen waar hoge wegen kruisen. Blijf niet dralen in gevaarlijk eenzame posities. Gebruik een list bij omsingeling. U moet vechten wanneer u zich in een wanhopige positie bevindt. Er zijn wegen om niet te volgen, legers om niet aan te vallen, steden om niet te belegeren, posities om niet te betwisten, instructies van de heerser om niet te op te volgen.

Specificaties:
Beeld: 1:85.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 117 min.

Extra's:
• Niet bekend


Recent nieuws van dezelfde bron