:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: DIRTY DANCING
PERSBERICHT: DIRTY DANCING
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-04-10 - Geplaatst door: Serge
Zestien jaar na de bisocooppremière en vijftien jaar na het debuut op huurvideo verschijnt bij Video/Film Express de DVD-versie van de boxoffice-kraker annex videotopper Dirty Dancing. Een film die veel heeft losgemaakt bij een groot publiek dat er keer op keer naar ging kijken. Velen bezochten de film meerdere malen in de bioscoop en ook op video vond Dirty Dancing gretig aftrek.

Video/Film Express gaat er dan ook vanuit met de release op 8 mei een van de DVD-toppers van het jaar 2002 in handen te hebben. De Houtense distributeur, momenteel onder meer erg succesvol met de top 10-titel Hell Freezes Over van The Eagles en de onlangs uitgebrachte boxset met alle afleveringen van de legendarische tv-serie Floris, ondersteunt de release onder meer met een gezamenlijke actie met Sky Radio. De actie biedt de luisteraars van deze zender de mogelijkheid om Dirty Dancing nog één keer in de bioscoop te bekijken onder de noemer 'beleef nog één keer de grootste dansfilm uit de jaren tachtig op het witte doek'. De actie bestaat uit radiospots die doorverwijzen naar de site van Sky Radio. Vertoning van de film zal op zondagochtend 26 mei plaatsvinden in een Pathé biosccop in Amsterdam of in Utrecht.

Dirty Dancing is een levendige, opzwepende, sensuele en verslavende film vol humor, romantiek, muziek en heel veel dansen. De film vertelt het verhaal van het jonge meisje Baby dat op de rand van volwassenheid staat en met haar ouders op vakantie is. Ze komt in contact met de verveelde dansleraar Johnny Castle die haar inwijdt in de geheimen van 'dirty dancing'. Ze blijkt er zo goed in te zijn, dat ze bij optredens een meisje kan vervangen dat aan het herstellen is van een abortus. Baby raakt verliefd op Johnny en dat zorgt natuurlijk voor allerlei verwikkelingen en dilemma's als de vakantie ten einde loopt. Dirty Dancing werd geregisseerd door Emil Ardolino, die in 1993 overleed en in 1992 nog een hit had met de Whoopi Goldberg komedie Sister Act. De hoofdrollen in Dirty Dancing zijn voor Jennifer Grey, Patrick Swayze en Cynthia Rhodes. Specificaties: DVD 9 - Beeldformaat 16:9 - Dolby Digital 5.0 en DTS 5.0 - Commentary Dolby Digital 2.0 Extra's: Trailer, Behind the scenes, Featurette, Newsrap en interviews met hoofdrolspelers en regisseur.

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels DTS 5.0 en Dolby Digital 5.0
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1986
Leeftijd: AL
Speelduur: ? min.

Extra's:
• Trailer,
• Behind the scenes,
• Featurette,
• Newsrap en interviews met hoofdrolspelers en regisseur


Recent nieuws van dezelfde bron