:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: HOMELAND SEIZOEN 1
PERSBERICHT: HOMELAND SEIZOEN 1
Bron: Fox - Datum: 2013-01-23 - Geplaatst door: Werner
HOMELAND

Kwaliteitsserie van de hoogste plank: Winnaar van 3 Golden Globes; beste drama, beste acteur dramaserie en beste actrice dramaserie.

Homeland is de serie op Blu-ray en DVD dit voorjaar voor de veeleisende liefhebbers van hoogstaand drama en ijzingwekkende spanning. Deze al zwaar bekroonde serie speelt zich af in het Amerika van na 9/11, een wereld waarin terrorisme en fundamentalisme topprioriteit zijn geworden bij de veiligheidsdiensten. Homeland is zelfs de lievelingsserie van president Obama en de favoriet van ontelbare recensenten & journalisten.

Ben je beginnen kijken naar Homeland op 2BE en wil je nu al weten hoe het afloopt? Dan kan je deze serie alvast in huis halen op Blu-ray en DVD vanaf 13 februari.

Het verhaal
In Homeland keert de Amerikaanse marinier sergeant Nicholas Brody (Damian Lewis) acht jaar na zijn verdwijning - 'missing in action' - terug naar zijn thuisland. De soldaat die werd geacht te zijn vermoord in Irak wordt aanvankelijk als held ontvangen. Totdat de briljante CIA-agente Carrie Mathison (Golden Globe-winnares Claire Danes) hem ervan verdenkt lid te zijn van Al Qaeda en een terroristische aanval te plannen. Vertrouwend op haar instinct riskeert Mathison haar reputatie en carrière, en dreigt ze zelfs haar verstand te verliezen om de waarheid te achterhalen ...

Van 24 naar Homeland
De impact van de aanslagen van 9/11 in 2001 veranderde de wereld. Na de aanslagen richtten de Verenigde Staten het Department of Homeland Security op, met de bedoeling de VS te beschermen tegen terreur op eigen grondgebied. 24, dat net na de aanslagen uitkwam, was de serie die deze terroristische dreiging op een unieke, grensverleggende manier in beeld bracht. Rauw, flitsend snel, verslavend spannend. Met Homeland brengen de makers van 24 echter een totaal nieuw verhaal. In Homeland is de grens tussen goed en kwaad veel complexer. De focus ligt op de intriges, de complotten en de diepe uitwerking van de karakters. Maar kijkers zullen ervaren dat Homeland net zo verslavend en spannend is als 24.

Fantastische vertolkingen
De schitterende vertolkingen in Homeland zijn terecht bekroond. Hoofdacteur Damian Lewis zette al een sterke vertolking neer in Band Of Brothers, de hitserie van Steven Spielberg. Lewis is een meester in beheersing die zijn personages precies genoeg emotie geeft om ze overtuigend tot leven te brengen. Voor deze vertolking won hij net een Golden Globe. Claire Danes (Romeo + Juliet) won met haar vertolking twee Golden Globes. Ze is dan ook schitterend als de agente die tegen de mainstream in durft te gaan en onafhankelijk denkt. Andere goede vertolkingen zijn die van Morena Baccarin, bekend van The Good Wife, V en Serenity, en David Harewood, die zich al liet opmerken in Blood Diamond en The Merchant Of Venice.

De mensen achter de serie
Homeland, geïnspireerd op de Israëlische serie Hatufim van de hand van Gideon Raff, is bedacht door Howard Gordon en Alex Gansa. Gordon heeft naam opgebouwd als schrijver voor 24, daarvoor werkte hij mee aan topseries als Beauty And The Beast, The X-Files, Buffy The Vampire Slayer en Angel. Ook Alex Gansa werkte mee aan 24 en Beauty And The Beast. Hij was daarnaast betrokken bij Numb3rs en Entourage. Gideon Raff, bedenker van Hatufim, werkte mee aan The Killing Floor (ook als regisseur en producer) en Prisoners Of War (Hatufim). Voor Train, een horrorfilm uit 2008, schreef hij het script en verzorgde hij de regie. Die laatste film werd meermaals tot meest onrustwekkende film ('disturbing') ooit verkozen.

Bekroningen en nominaties
Zelden werd een tv-serie zo overeenkomstig geprezen. De dramaserie Homeland was met drie prijzen, waaronder die voor beste drama, beste acteur en beste actrice, de grote winnaar tijdens de afgelopen Emmy Awards. En ook op de Golden Globes kaapte Homeland 3 prijzen weg; die voor beste drama, beste acteur dramaserie en beste actrice dramaserie. De serie won bovendien twee bekroningen van de Writers Guild of America, een instituut met naam en faam. Zelfs op internet krijgt Homeland 8.6/10 van IMDB en 91/100 van Metacritic dat een gemiddelde berekende op basis van de recensies.

Fans
De serie kan rekenen op trouwe fans, waarvan de bekendste ongetwijfeld president Obama is. Maar ook Bill Clinton is een liefhebber.

Bonusmateriaal
Zowel de Blu-ray als de DVD bevatten opmerkelijk bonusmateriaal zoals een uitgebreide 'blik achter de schermen' en een boeiende 'making of'. Maar mogelijk de spannendste extra is de proloog over Seizoen 2, waarin de kijkers al kunnen vooruitblikken op het volgende seizoen.

Productinformatie
Koop-Blu-ray
Titel: Homeland
Releasedatum: 13 februari 2013
Genre: Tv-serie, actie, drama
Lengte: Ong. 11 uur
Audio: Engels: Dolby Digital 5,1, Frans: Dolby Surround 2.0
Beeldverhouding: 16x9 widescreen 1:78 BD-50
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar
• Verwijderde scènes
• Proloog van seizoen 2
• Under Surveillance

Koop-DVD
Titel: Homeland
Releasedatum: 24 oktober 2012
Genre: Tv-serie, actie, drama
Lengte: Ong. 11 uur
Audio: Engels: Dolby Digital 5.1 , Frans: Dolby Surround 2.0
Beeldverhouding: 16x9 widescreen 1:78 DVD-9
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar
• Verwijderde scènes
• Proloog van seizoen 2
• Under Surveillance

Recent nieuws van dezelfde bron