:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: MINORITY REPORT
PERSBERICHT: MINORITY REPORT
Bron: Fox - Datum: 2003-02-21 - Geplaatst door: Serge
Minority Report is de filmsensatie van afgelopen jaar voor wie van actie en spanning houdt! Op de special edition koop-dvd en -video vindt u tal van boeiende extra's, waaronder een unieke bonus met de opvattingen van Spielberg en een aantal wetenschappers over onze toekomst. Een film zoals u nog maar zelden gezien hebt, om van de eerste tot de laatste seconde ademloos naar te kijken!

Het verhaal
We bevinden ons in het jaar 2054 in Washington DC. In de Amerikaanse hoofdstad vinden geen moorden meer plaats dankzij een nieuwe technologie die toelaat daders te herkennen vóór ze de eigenlijke moord plegen. Maar als de baas van de PreCrime Unit (Tom Cruise, The Outsiders, Mission Impossible, Vanilla Sky) zelf van moord wordt beschuldigd, heeft hij nog zesendertig uur om te onderzoeken wie hem er heeft ingeluisd. Achtervolgd door z'n eigen mensen begint hij een beklemmende race tegen de klok...

Exclusieve featurettes en andere extra's op de special edition koopversies
Dankzij de extra's die meegeleverd worden met deze knappe special edition-dvd en -video, kunnen we ontdekken hoe de grensverleggende special effects en stunts tot stand zijn gekomen. In één van de featurettes geeft Steven Spielberg commentaar bij haast elk aspect van de filmproductie, en in een andere extra leren we zijn toekomstvisie kennen. Hiervoor consulteerde Spielberg een aantal prominente wetenschappers. Ook in de film zelf wordt de toekomst realistisch voorgespiegeld, zo lijken gepersonaliseerde reclameboodschappen al helemaal niet zo veraf... De dvd extra’s bevatten ook nog nooit vertoonde interviews met Spielberg, Cruise en andere sleutelfiguren uit deze topproductie.

Topacteurs onder een voortreffelijke regie
Voor een donkere, opwindende schets van deze toekomst die niet eens zo ver weg is, heeft wonderkind Steven Spielberg een fraaie cast bij elkaar gezocht. Tom Cruise (°1962) is als agent Anderson werkelijk virtuoos, en ook Samantha Morton zet een hartverscheurend indringende prestatie neer. Spielberg zelf laat zich van zijn allerbeste kant zien. In heel wat scènes dringt de vergelijking met suspense-grootmeester Hitchcock zich op. Ook de fotograaf, Janusz Kaminski (die ook al aan Schindler's List van Spielberg meewerkte) en de set-designer Alex McDowell hebben sterk bijgedragen tot de unieke, kille sfeer van het toekomstige Washington. Tal van scènes uit deze recente film zijn nu al klassiek: Minority Report is een meesterwerk.

DVD specificaties:
Genre: sciencefiction-actiethriller
Leeftijd: 12
Lengte: 145 min.
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1, Hongaars Dolby Digital 2.0, Russisch Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: o.a. Nederlands

DVD extra's:
• 2 Featurettes
• The Stunts of Minority Report
• Behind the Scenes: Deconstructing Minority Report
• Speciale Effecten van Minority Report
• Minority Report archief
• Storyboard van 3 scènes
• Biografieën van acteurs en filmploeg
• Productie-aantekeningen
• Bioscooptrailers

Releasedatum: 26 maart 2003

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron