:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: A BRIDGE TOO FAR
PERSBERICHT: A BRIDGE TOO FAR
Bron: MGM - Datum: 2003-03-25 - Geplaatst door: Werner
A Bridge Too Far is één van de knapste oorlogsfilms aller tijden met een absolute topcast, die moeiteloos de vergelijking doorstaat met bijvoorbeeld The Longest Day en Saving Private Ryan. Vanaf 7 mei is dit niet te missen meesterwerk als een Special Edition dubbel-dvd beschikbaar in de winkels.

Regie: Richard Attenborough (Cry Freedom, A Chorus Line, Gandhi)

Cast: Dirk Bogarde (Death In Venice, The Servant), James Caan (Mickey Blue Eyes, Misery, The Godfather), Sean Connery (Finding Forrester, Entrapment, The Untouchables), Gene Hackman (Behind Enemy Lines, The Royal Tenenbaums), Anthony Hopkins (Red Dragon, Hearts In Atlantis, The Edge), Robert Redford (Spy Game, The Horse Whisperer, The Sting)

DVD specificaties:
Genre: Oorlogsfilm
Releasedatum: 7 mei 2003
Leeftijd: 12
Lengte: 169 min., extra's meer dan 80 min.
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Audio: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Zweeds, Noors, Deens, Portugees, Grieks, Hongaars

DVD extra's:
Disc 1:
• Audiocommentaar van onder meer schrijven William Goldman en andere crewleden
• Fotoalbum

Disc 2:
• Originele bioscooptrailer
• Documentaire: "Heroes From The Sky" (45 min.)
• Featurette "A Distant Battle: Memories of Operation Market Garden"
• Interview met Richard Attenborough "A Filmmaker Remembers"
• Track met wetenswaardigheden tijdens de film
• Fotoalbum

Synopsis:
A Bridge Too Far is een adembenemend epos over de meest tragische blunder van de Tweede Wereldoorlog, met een gedetailleerd relaas van een plan dat meerdere geallieerde levens kostte dan de hele landing in Normandië. De geweldige omvang, de spanning en het gevaar van één van de grootste militaire gokken uit de geschiedenis wordt meesterlijk weergegeven door een fantastische cast van sterren. In september 1944, als de geallieerden nog bedwelmd zijn van de van het succes van de invasie in Normandië, lanceren ze vol vertrouwen Operation Market Garden, een wild plan om de Tweede Wereldoorlog zo snel mogelijk te beëindigen. Bedoeling was de oorlogsindustrie van het Duitse Rijk te vernietigen. Een combinatie van politiek op het slagveld, verkeerde informatie, pech en uitermate slecht weer leidde echter tot een ramp.


Recent nieuws van dezelfde bron