:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LAKE PLACID
LAKE PLACID
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-29
FILM
Het kleine Amerikaanse stadje Lake Placid wordt brutaal opgeschrikt wanneer een gruwelijk verminkt lijk van een duiker op de oever van het lokale meer aanspoelt. Alles wijst in de richting van een monsterlijke krokodil. Een team van kleurrijke wetenschapper komt het hele zaakje onderzoeken. Onder hen de licht neurotische, doch knappe paleontologe Kelly Scott (Bridget Fonda). Al snel beginnen er meer en meer doden te vallen...

"You'll never know what bit you!"

Lake Placid is een amusante B-monsterfilm uit '99 die met veel zwier ingeblikt is door de genre-specialist Steve Miner (Friday The 13th Part 2, Halloween: H20). Het scenario is van niemand minder dan de gerenomeerde televisiemaker David E. Kelley (Ally McBeal, Boston Legal) en dat is er ook aan te merken. Zo is er tussen de afgerukte ledematen meer dan voldoende tijd voor scherpzinnige humor en snedige dialogen. Bovendien komen de personages vaak terecht in de meest bizarre situaties. Lake Placid houdt gedurende heel de speelduur de tong stevig in de kaak geplant, maar is op de juiste momenten toch ook spannend.

Regisseur Steve Miner wist een prima cast bij elkaar te krijgen die stuk voor stuk met bijna zichtbaar enthousiasme z'n rol invult. Vooral Oliver Platt (A Time To Kill, Frost/Nixon) is geweldig als de heerlijk excentrieke krokodillenkenner "Hector Cyr", terwijl de dialogen tussen Bridget Fonda (A Simple Plan, Kiss Of The Dragon) en Bill Pullman (Independence Day, Scary Movie 4) om van te smullen zijn! De krokodillenprent werd een bescheiden hitje en bracht wereldwijd bijna 57 miljoen dollar op tegen een budget van 35 miljoen dollar. Vooral op video en dvd groeide Lake Placid uit tot een culthit onder de horrorfans, waardoor er acht jaar later een afgrijselijk slechte direct-to-dvd-sequel volgde met Lake Placid 2 (2007).

BEELD EN GELUID
Distributeur Paradiso heeft een resem titels van Dutch Filmworks overgekocht, waaronder de eerste Lake Placid. De eerste versie was nogal berucht om zijn verknipte beeldformaat en ook deze is  verknipt tot het 1.78:1-formaat in plaats van het originele 2.35:1. Het beeld is degelijk met een bevredigende scherpte en een prima contrast. De kleuren zien er natuurlijk uit en de gebruikte print is proper. Wel bevatten sommige scènes best wat filmgrain en zijn er hier en daar enkele duidelijke digitale compressiefoutjes waar te nemen. Een behoorlijke beeldkwaliteit, maar voor het klakkeloos overnemen van de fouten van een andere distributeur kunnen we niet anders dan enkele punten aftrekken van de totale score. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt voldoende warm en dynamisch met een beperkte stereospreiding en goed verstaanbare dialogen. Ruis of andere storingen hebben we niet direct waargenomen.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer, een nutteloze fotogalerij met production stills, een promotionele 'Making of'-featurette (5 min.) en een resem interviews en biografieën van de voornaaste castleden. Niet vet dus!

CONCLUSIE
Lake Placid is een erg amusante B-monsterfilm met een prima cast in goede doen en enkele prima effecten! De beeld- en geluidskwaliteit zijn degelijk, ware het niet dat het beeld verknipt is van het originele 2.35:1-beeldformaat naar het verkrampte 1.78:1-formaat. Ook de extra's zijn niet veel speciaals, wat maakt dat we deze uitgave van Paradiso moeilijk kunnen aanbevelen!


cover
Studio: Paradiso

Regie: Steve Miner
Met: Bill Pullman, Bridget Fonda, Oliver Platt, Brendan Gleeson, Betty White

Film:
7,5/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
79 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
6510504966613


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:

Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Interviews
• Biografieën
• Making of
• Photo gallery

Andere recente releases van deze maatschappij